AEP a publicat materiale de informare privind activitatea membrilor birourilor electorale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) vine în sprijinul experţilor electorali şi pune la dispoziţia acestora o serie de materiale de informare privind activitatea membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare organizate cu ocazia alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Astfel, AEP a elaborat materiale de instruire cu privire la sarcinile ce le revin preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi a locţiitorilor acestora, precum şi a celor din străinătate, în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare  din acest an, transmite instituţia într-un comunicat de presă.

Materialele au fost publicate pe site-ul AEP, la secţiunea Corpul Experţilor Electorali – Îndrumare şi instruire electorală – Alegeri parlamentare, şi pot fi accesate la următoarele linkuri:

-Instruirea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi a locţiitorilor acestora – alegeri parlamentare 2020!

-Instruirea membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate – alegeri parlamentare 2020!

În ceea ce priveşte instruirea membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, pe canalul de YouTube al Autorităţii a fost publicat materialul video destinat pregătirii acestora, material care poate fi consultat AICI! Materialele au fost concepute ca instrumente de lucru care să sprijine activitatea desfăşurată de membrii secţiei de votare, fiind elaborate pe baza textelor legale în vigoare la data alcătuirii lor. Acestea oferă informaţii despre tipurile de materialele electorale utilizate în secţia de votare, precum listele electorale, ştampilele şi buletinele de vot, furnizează informaţii privind persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei de votare, enumeră atribuţiile acestora şi descriu principalele activităţi pe care biroul electoral al secţiei de votare le va desfăşura în preziua votării şi în ziua votării, inclusiv operaţiunea predării materialelor electorale către biroul electoral ierarhic superior”, mai transmit reprezentanţii AEP în comunicatul de presă.

Totodată, a fost realizat şi publicat pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook ale instituţiei, un ghid video care conţine tutoriale structurate pe diferite segmente ale activităţii biroului electoral al secţiei de votare, după cum urmează:

-Procedurile biroului electoral al secţiei de votare în preziua votării –  AICI!

-Procedurile biroului electoral al secţiei de votare pentru deschiderea secţiei de votare – AICI!

-Procedurile biroului electoral al secţiei de votare în timpul desfăşurării votării – AICI!

-Procedurile biroului electoral al secţiei de votare la încheierea votării – AICI!

„Obiectivul principal vizat de elaborarea acestor materiale este acordarea suportului şi furnizarea informaţiilor necesare, astfel încât, prin îndeplinirea eficientă a atribuţiilor cu care au fost învestiţi, membrii birourilor secţiilor de votare să contribuie la derularea corectă, transparentă şi democratică a procesului electoral. Având în vedere contextul actual generat de pandemia de COVID – 19, menţionăm că este acordată o atenţie deosebită regulilor privind protecţia sanitară a participanţilor la procesul electoral”, mai indică sursa citată.

AEP aminteşte că pe 16 noiembrie va avea loc tragerea la sorţi computerizată pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din 6 decembrie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.