Aelenei (AUR): „Numărul navelor și echipajelor abandonate în diferite porturi ale lumii este în creștere. Navigatorii trebuie desemnați drept key-workers”

Astăzi, se împlinesc 11 ani de la Conferința de la Manila, când Organizația Maritimă Internațională (IMO) a instituit Ziua Navigatorilor. Astfel, această dată este sărbătorită în fiecare an, pe 25 iunie, fiind consacrată drept Ziua Internațională a Navigatorului. Cu acest prilej, în întreaga lume se desfășoară o serie de acțiuni care urmăresc creșterea gradului de conștientizare a rolului navigatorilor în comerțul internațional.

În contextul în care navigatorii sunt lucrători fundamentali ai economiei mondiale și sărbătoarea din acest an este afectată de pandemie, deputatul constănțean al AUR, Dănuț Aelenei, se alătură celor care solicită statelor lumii să desemneze marinarii drept lucrători-cheie sau key-workers.

Schimburile de echipaje se fac cu dificultate, peste 200.000 de navigatori sunt prizonieri pe nave, neputând fi repatriați la încetarea contractelor de muncă, iar numărul navelor și echipajelor abandonate în diferite porturi ale lumii este în creștere. La fel ca anul trecut, navigatorii sunt în prima linie a pandemiei de COVID-19, jucând un rol esenţial în menţinerea fluxului de mărfuri vitale, cum ar fi alimente, medicamente, echipamente medicale şi consumabile sanitare, constantă reaprovizionare ș.a.m.d. În calitatea mea de fost navigator, îi asigur pe colegii mei și asociațiile reprezentative de tot sprijinul, oriunde ar fi aceștia purtați de valurile mărilor și oceanelor. Mulţi navigatori sunt plecaţi de acasă de luni la rând şi nu sunt siguri când vor putea reveni din cauza restricţiilor de călătorie. În final, susțin propunerea ca statele să recunoască navigatorii ca lucrători cheie și să le ofere sprijin și asistență! La mulți ani, lupi de mare!”, a transmis deputatul Aelenei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *