Aelenei (AUR) l-a prins cu MINCIUNA pe Chelaru de la Năvodari. „Îmi cere mie proiecte, de parcă nu el este primarul… Voi sesiza TOATE organele de control!”

Un conflict mare se duce în această perioadă la Năvodari între deputatul AUR Dănuț Aelenei și primarul PSD-ist Florin Chelaru. Amintim că parlamentarul, la sfârșitul lunii aprilie, a sesizat Curtea de Conturi cu privire la o serie de nereguli financiare în contabilitatea administrației locale. Răspunsul Primăriei Năvodari nu s-a lăsat așteptat, lansând mai multe acuzații la adresa demnitarului, printre care faptul că e supărat pentru că nu i s-a dat un sediu gratis și că nu se bate la București pentru Năvodari:

Deși este cetățean al Năvodariului, domnul deputat a avut o nouă declarație politică împotriva orașului nostru, recomandând românilor să evite să-și petreacă vacanța pe litoral în Mamaia Nord. Primăria Năvodari îi reamintește domnului deputat că din funcția pe care o ocupă nu a făcut niciun demers concret la București pentru ca orașul Năvodari să primească fonduri pentru proiecte, dezvoltare sau amenajare. Domnul deputat nu a venit niciodată în fața Consiliului Local cu proiecte și idei sau pentru a discuta probleme orașului, ci s-a rezumat doar la critici și crearea unei imagini negative la nivel național orașului Năvodari. Pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm că atitudinea domnului deputat Aelenei Dănuț a fost determinată de imposibilitatea Primăriei Năvodari de a-i oferi cu titlu GRATUIT spații pentru amenajarea unui birou parlamentar. Înțelegem că, potrivit legislației, domnul deputat primește subvenție generoasă de la Parlamentul României pentru a închiria spații în vederea amenajării de cabinete parlamentare. Primăria Năvodari face apel către domnul deputat Aelenei Dănuț, dar și către toți parlamentarii constănțeni, să se solidarizeze în jurul comunităților locale și să promoveze și să susțină județul Constanța și destinațiile turistice ale acestuia”.

AUR nu este anexă a PSD!

În replică la acuzații, deputatul Aelenei s-a inflamat, arătând că primarul Chelaru pur și simplu minte, întrucât pentru corecta informare a solicitat un sediu, dar contra-cost, nicidecum gratis. Totodată, parlamentarul arată că, în realitate, primarul nu are nici un proiect, deși este înconjurat de un stufos aparat administrativ. În final, Aelenei a subliniat că nu se lasă intimidat și că va sesiza… toate organele de control împotriva primarului Chelaru:

„Dragi năvodăreni, conform legii deputații și senatorii sunt reprezentanți ai cetățenilor. Primăria ar trebui să știe ce înseamnă o declarație politică a unui parlamentar. Dvs. (lucrătorii din administrația locală – n.r.) sunteți absolvenți ai numeroaselor școli politice și de administrație, școli plătite din bugetul local. Ar trebui să știți că nu parlamentarii concep proiecte pentru localități ci edilii acestora! Avem un primar, un viceprimar, un city manager și un Consiliu Local și așteptați de la parlamentari să facă proiecte pentru Năvodari? Ultima mea declarație politică este rezultanta numeroaselor sesizări ale cetățenilor orașului Năvodari! Încă din primele zile ale mandatului meu de deputat am avut o convorbire cu dl. primar al orașului, în care am specificat problemele orașului: lipsa unei infrastructuri durabile, haosul urbanistic din Mamaia Nord și multe altele. Am solicitat proiectele cu avize pentru a le susține în discuția de buget, dar nu am primit nici un proiect pentru că nu a avut vreunul! D-le primar, realitățile orașului și stațiunii Mamaia Nord nu pot fi contestate, ele există! A prezenta aceste realități care din păcate au mai fost prezentate și în emisiunile unui renumit post de televiziune, nu înseamnă a denigra orașul Năvodari! Da, am solicitat acordarea unui spațiu pentru desfășurarea activității de cabinet parlamentar sau sediu destinat partidului parlamentar AUR (conform legii în vigoare) în Năvodari, nu gratis ci contra cost, am primit un răspuns negativ cu toate că aceste spații există și le știm cu toții (vezi sediul fostului partid PPDD). Cu privire la sediul de partid răspunsul a fost că din luna noiembrie la Centrul de Afaceri din Năvodari ni se va repartiza un spațiu contra cost (cu toate că acolo mai toate spațiile sunt libere). Comunicatul primăriei Năvodari este unul partinic cu o tentă de cenzură și instigator împotriva poziției pe care vremelnic o am. Răspunsul meu, adresat cetățenilor orașului Năvodari este următorul: Partidul AUR nu este și nu a fost vreun satelit al PSD! Susținem însă legile bune făcute pentru cetățeni și pentru Țară, indiferent de culoarea lor politică! Nu mă voi opri în a sesiza nereguli și nedreptăți, voi lupta pentru comunitate nu pentru grupuri de interese! (…) Voi face sesizări la toate organele de control în vederea stopării neregulilor ce persistă în Năvodari!”, a transmis deputatul Aelenei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.