Aelenei (AUR Constanța): „Am candidat ca să demonstrez că partidul este unul democratic”

Deputatul AUR Dănuţ Aelenei, care a candidat astăzi la preşedinţia partidului, a afirmat că a intrat în cursa pentru conducerea formaţiunii ca să demonstreze astfel că „AUR este un partid democratic”. „Mulţi dintre dumneavoastră au înţeles că vreau să-l dau afară pe George Simion, care este de fapt locomotiva acestui partid. Pretindem că suntem un partid conservator de dreapta, care, din punctul meu de vedere, respectă democraţia. Am luat decizia de candida din principiu, pentru a arăta electoratului nostru că democraţia este respectată pe deplin în cadrul partidului AUR”, a spus Aelenei.

El a menţionat că programul de ţară pe care l-a făcut nu a fost transmis membrilor partidului pe grupurile din reţeaua WhatsApp. „Dumneavoastră nu cunoaşteţi de fapt moţiunile, programul de ţară. Echipele poate le cunoaşteţi”, şi-a încheiat scurtul discurs Aelenei.

Primul congres extraordinar al AUR s-a desfășurat duminică, în Sala „Alexandru Ioan Cuza” de la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12,00. La acest congres au participat peste 800 de delegaţi cu drept de vot, din toate filialele judeţene şi de peste hotare. Pentru funcţia de preşedinte al AUR s-au înscris doi candidaţi – George Simion, cu moţiunea „România bogată: creştină şi democrată” şi Dănuţ Aelenei, cu moţiunea „Mai multă democraţie”.

George Simion a fost ales, duminică, în cadrul Congresului extraordinar, președinte AUR cu 784 de voturi. Contracandidatul său Dănuț Aelenei, de la Constanța, a strâns doar 38 de voturi. Au fost 832 buletine, iar 10 au fost anulate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *