Aelenei (AUR Constanța): „Acoperiții SIE vând România bucată cu bucată și subminează statul în fel și chip”

O declarație politică a deputatului constănțean al AUR, Dănuț Aelenei, se referă la ofițerii activi sau pensionați ai SIE. Intitulată SIE conduce România?, declarația pleacă de la afirmațiile lui Petru Romoșan, care se referă la fulminanta ascensiune a lui Florin Cîțu, premierul fiind protejat de serviciul secret extern românesc încă din perioada studiilor. Potrivit lui Aelenei, care face o radiografie a unor personaje care l-au protejat pe Cîțu, actualul premier „nu este nimic altceva decât un produs al unuia dintre serviciile de informații ale României care, conform legilor statului, ar trebui să aibă o activitate desfășuată exclusiv în exteriorul statului și în niciun caz să se implice în politică”:

„Domnul Petru Romoșan, motivat de cicumstanțele fulminantei ascensiuni a lui Florin Cîțu, proiectat la vârful României aparent din neant, a efectuat o strălucită analiză jurnalistică, citând numeroase surse cât se poate de credibile, care leagă unele de altele o serie întreagă de personalități de prim rang ale României, despre care există indicii temeinice sau chiar probe, în unele situații, că sunt fie ofițeri activi, fie colaboratori ai Serviciului de Informații Exerne.

Conform acestei analize,  premierul  Cîțu  a fost susținut în decursul timpului de mai mulți ”nași”. Unul dintre primii este Daniel Dăianu, ofițer SIE costumat ca finanțist, care, în 2005, a început promovarea acestuia printr-un așa-zis grup de finanțiști pe care îl conducea. În scurt timp, a fost preluat de ING Bank, condusă de Mișu Negrițoiu, documentat și el ca ofițer SIE. A urmat împingerea lui Cîțu în Statele Unite cu ajutorul lui Mugur Isărescu, și el SIE, și al Fundației „Omenia”, al cărei prim-vicepreședinte executiv este Ioan Talpeș, fost director SIE. În 2016 este adus în PNL, conform lui Romoșan, care la rândul său citează surse autorizate, de către Lucian Isar, ofițer SIE, fiul generalului SIE Ion Isar. Așadar, conform analizei mai ample sintetizată mai sus,  personajul până mai ieri obscur, cu o carieră politică fulminantă, Florin Cîțu, împins în față pentru a ajunge președintele PNL și apoi poate chiar președintele României, nu este nimic altceva decât un produs al unuia dintre serviciile de informații ale României care, conform legilor statului, ar trebui să aibă o activitate desfășuată exclusiv în exteriorul statului și în niciun caz să se implice în politică.

Mergând pe acest fir, se ajunge mai departe. Se ajunge la Petrov, zis Traian Băsescu, care și el este tot un produs al vechii Securități externe, transformată, după decembrie 1989, în SIE. Acesta, după ce a fost cocoțat în poziția de ministru al Transporturilor, apoi de primar general al Capitalei, de președinte al Partidului Democrat și, în fine, de președinte al României, a slujit cu abnegație cauza, trăgând după el alți și alți ofițeri SIE, unii dintre aceștia fiind chiar superiorii săi din trecut.  În această horă este implicat chiar și Ludovic Orban, fiul și nepotul unui ofițer de Securitate, dar din păcate de Securitate internă și nu de Securitate externă. Din păcate pentru el. Pentru că, iată, acum e abandonat.Nu este sărit din schemă nici măcar peședintele Klaus Iohannis, despre care jurnalistul Albion Marinescu, care s-a documentat intens legat de biografia președintelui, susține că, în 1989, acesta avea un nume de cod dat chiar de SIE.

 Silviu Predoiu, fost șef SIE, care, în scurt timp după ce a părăsit oficial serviciul secret, a devenit consultant al unui partid politic, Pro România, condus de fostul subordonat al serviciului, Victor Ponta. Acum Predoiu aparent s-a retras din schemă, declarându-se dezamăgit și de acest partid și de fostul agent al instituției. Dar fapt este că Predoiu, ca de altfel și Ioan Talpelș, după ce au părăsit conducerea serviciului secret, au făcut politică pe față, angajându-se în competiția dintre partide.  Mihai Răzvan Ungureanu, și el SIE, ajuns și el șef al serviciului secret și apoi demnitar politic, instalat premier prin voința lui Traian Băsescu, dar și cu acceptul lui Victor Ponta.

Probabil că acest tur de orizont poate fi și lărgit și aprofundat. Pentru moment însă, nu asta este intenția mea. Ci cu totul alta. Aceea de a atrage cât se poate de serios atenția asupra uriașului pericol la care este expusă România. De a fi vândută bucată cu bucată de personaje care, deși au jurat pe Constituția acestui stat, îl subminează în fel și chip. Subordonându-l propriilor lor interese dar, în același timp, intereselor altor state, interesate de oportunitățile multiple pe care le are România. Dacă tot e trădare – și încă la un asemena nivel – e bine ca, mai devreme sau mai târziu și, dacă se poate, cât încă nu este prea târziu, să afle și românii despre ce este vorba”, a precizat deputatul Aelenei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *