Aelenei (Alternativa Dreaptă): „La Constanța este nevoie de un terminal de gaz lichefiat!”

Conform rezultatelor din luna iunie, pentru prima dată în istorie, țările Uniunii Europene au importat mai mult gaz natural lichefiat (GNL) din Statele Unite decât gazele prin conducte din Rusia, a anunțat șeful Agenției Internaționale pentru Energie (AIE). Volumul livrărilor de GNL din SUA către Europa în iunie s-a ridicat la aproximativ 5 miliarde de metri cubi, în timp ce volumul importurilor de gaze naturale din Rusia a scăzut ușor sub această valoare.

În acest context în care Europa renunță la gazele rusești și cu toții ne abonăm la gazul lichefiat din SUA, se impune și un terminal în acest sens. La Midia există unul, din 2010, pentru petrol, însă deputatul constănțean al Alternativei Drepte, Dănuț Aelenei, consideră că este necesar unul și pentru gazul american:

„România are nevoie de un terminal de gaze lichefiate la Constanța. Ținând cont de faptul ca nu vom avea accesul la gazele care vin din Rusia, acest terminal este necesar pentru a prelua gazele ce vin cu ajutorul navelor specializate”, a subliniat deputatul Aelenei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *