AEC salută decizia CNSU prin care elevii din anii terminali vor merge la școală chiar și în scenariul roșu

Asociațiile de elevi din România salută decizia CNSU care permite elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a să își continue cursurile fizic în zonele roșii, în care pragul ratei de incidență cu COVID-19 nu depășește 6 la 1000 de locuitori. Vineri, 5 martie a.c., în cadrul ședinței Consiliului Național pentru Situații de Urgență, a fost adoptată Hotărârea nr.15 ce are în vedere la art. 3 decizia ca elevii din anii terminali să meargă la școală în format fizic, indiferent dacă localitatea se află în zonă verde, galbenă sau roșie, cu condiția ca pragul de infectare să nu depășească 6 la mie în ultimele 14 zile.

Elevii care se află în clasele a VIII-a, respectiv a XII-a, sunt prioritari, și ar trebui clasificați ca atare în scenariile bazate pe rata de infectare. Trebuie avut în vedere faptul că aceștia au un examen, în care o să se prezinte fizic, deci vor trebui să se pregătească vehement. Mai mult, faptul că educația a sistat în multe zone, pentru aproape un an, le aduce un dezavantaj, pentru care ar trebui să se pregătească suplimentar, conform programului de ore remediale.

Din păcate, sistemul de învățare online nu este atât de performant în toate regiunile pentru a le asigura elevilor din anii terminali o pregătire riguroasă. Deși se împlinește un an de la debutul acestui mod de învățare, conexiunea la internet și lipsa de dispozitive sunt încă hibe ce au produs goluri în cunoștiințele acumulată de către elevi. Astfel, dacă măsurile de siguranță sunt respectate cu strictețe, și școlile sunt aprovizionate cu suficiente materiale igienico-sanitare, elevii vor putea merge în continuare la școală în scenariul roșu”, transmit asociațiile reprezentative ale elevilor.

Pe această cale, asociațiile de elevi din țară își exprimă susținerea față de decizia CNSU ce conferă elevilor din clasele terminale posibilitatea de a își continua cursurile în format fizic:

E o decizie care era necesară având în vedere haosul la care am asistat în învățământul online. E șansa și celor defavorizați să recupereze, în final, atât cât pot. Ar fi fost extrem de nepotrivită decizia de a trece pentru activitatea din clase în online, la nici o lună de începerea semestrului II. Îți creezi un ritm, iar toate aceste schimbări nu favorizează în vreun fel învățarea”, a precizat președintele AEC, Sabina Spătariu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.