Adoptat în Parlament: Fiecare român va avea cont bancar gratuit. Vor fi taxate plățile pentru jocurile de noroc

Fiecare român va avea un cont bancar gratuit, fără să fie nevoie să achite comisioane, potrivit deciziei luate luna trecută de Parlament. Contul va putea fi folosit în vederea încasării pensiei sau a salariului. Proiectul prevede ca deschiderea și administrarea contului, retragerea de numerar, interogarea soldului la bancomat, plățile online și închiderea contului de bază, utilizat de cetățeni în relație cu statul, să fie lipsite de comisioane, cu excepția plăților cu cardul pentru jocurile de noroc.

Așa cum apare într-un proiect legislativ care a trecut de votul decisiv din Camera Deputaților, fiecare român va primi gratuit un cont bancar, fără comisioane financiare, unde va încasa salariul, pensia sau alte beneficii sociale. Astfel, deschiderea și administrarea contului, precum și retragerea de numerar de la bancomat vor fi lipsite de comisioane.

Inițiatorii proiectului vor să ofere oportunitatea oricărui român de a avea garantat un cont fără comisioane financiare, unde să i se facă plata drepturilor salariale sau a altor beneficii sociale. Mai departe propunerea merge către promulgarea președintelui Iohannis.

Singura excepție unde cetățenii nu vor beneficia de gratuitate sunt plățile cu cardul pentru jocurile de noroc. Serviciile de mai sus vor fi asigurate strict în vederea încasării lunare în cont a veniturilor de natură salarială plătite de angajator, a pensiilor, indemnizațiilor și alocațiilor de asistență socială. În plus, s-a stabilit că plata salariilor în numerar nu se interzice până la urmă. Totuși, documentul prevede în continuare obligația comercianților de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar. Ca să se aplice acest proiect trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *