Administratorul Polaris, Eduard Martin, REȚINUT de DNA!

UPDATE

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a afaceristului Eduard Martin. După gratii a ajuns şi Marcel Daniel Banaga. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Administratorul companiei de salubrizare Polaris M. Holding, Eduard Martin, a fost reținut, marți seară, de procurorii DNA București, fiind cercetat pentru evaziune fiscală într-un dosar disjuns din cauza în care, în decembrie 2015, a fost trimis în judecată, pentru dare de mită, împreună cu Radu Mazăre. Reținerea a avut loc exact în ziua în care Consiliul Local Constanța aproba proiectul de hotărâre „pentru aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre Municipiul Constanța și Societatea Polaris M. Holding S.R.L. în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2016 aflat pe rolul Curții de Apel Iași”.

Pentru ca tranzacția să fie încheiată, trebuia ca Eduard Martin să își dea, la rândul lui, semnătura, numai că a fost reținut înainte de semnare. Potrivit tranzacției aprobată de Consiliul Local Constanța, Eduard Martin ar fi trebuit să intre în posesia celor 63 milioane lei în maxim zece zile.

CITEȘTE ȘI:

Făgădău răsuflă ușurat. După o zi de tensiuni politice, Consiliul Local a APROBAT tranzacția pentru stingerea litigiului cu Polaris

Pe 9 decembrie 2015, DNA anunța că Eduard Martin, atunci parlamentar, a fost pus sub control judiciar, alături de Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. DNA preciza că, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre a solicitat suma de peste două milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall. Totodată, potrivit DNA, în perioada 2008 – 2014, Radu Mazăre a primit de la Polaris M Holding peste șapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.