Administrația SUA anunță că NU va mai încerca să obțină SURSELE de informații ale jurnaliştilor

Guvernul american a anunţat sâmbătă că nu va mai încerca să obţină în secret convorbirile telefonice şi mesajele electronice ale jurnaliştilor de investigaţie politică, mai ales în cazul unor scurgeri de informaţii în sfera politică. Administrația SUA pune astfel capăt unei practici criticate pentru că ar aduce atingere libertăţii presei.

Departamentul Justiţiei din SUA a dat asigurări că, „pentru a schimba această practică de lungă durată, nu va mai căuta să obţină sursele de informaţie ale jurnaliştilor”, relatează AFP. „A-i cita pe jurnalişti în cadrul anchetelor privind scurgerile de informaţii politice nu este în conformitate cu orientarea politică a preşedintelui” Joe Biden, a anunţat și purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

The New York Times a dezvăluit săptămâna aceasta că Departamentul Justiţiei, în timpul administraţiilor Donald Trump şi Joe Biden, a dus o bătălie juridică de culise pentru a-şi procura email-urile a patru reporteri ai cotidianului american cu scopul de a le identifica sursele de informaţie. CNN a semnalat de asemenea luna trecută că administraţia Trump a căutat să obţină în secret înregistrările telefonice şi email-urile unuia dintre corespondenţii săi.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *