Adio, RADET! Se înființează societatea Termoficare Constanța SRL

Consilierii locali municipali constănțeni au fost convocați în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe ordinea de zi au fost patru proiecte de hotărâre. Ședința a avut loc online, printr-o platformă de videoconferință. Ultimele două proiecte au fost legate de societatea de termoficare, respectiv „aprobarea Planului de reorganizare al RADET Constanța în dosar nr. 3265/118/2019 având ca obiect deschiderea procedurii de insolvență la cererea debitoarei RADET Constanța” și „aprobarea înființării societății Termoficare Constanța SRL în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța”.

Ambele proiecte au fost adoptate, în ciuda unei intervenții a liderului de grup al consilierilor social-democrați, Costin Răsăuțeanu, care a lăudat măsurile luate de către administrația anterioară și a recomandat actualei administrații continuarea și optimizarea acelor măsuri, acuzând consilierii locali PNL din mandatul trecut că au votat împotriva acestor măsuri.

Scopul înființării unei noi societăți de termoficare îl reprezintă preluarea serviciului public de furnizare a energiei termice, pentru a se putea depune un proiect de reabilitare cu fonduri europene.

În conformitate cu planul de reorganizare propus de primarul Vergil Chițac și aprobat în ședința de vineri a CLM, RADET va mai funcționa până pe 22 iunie a.c.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.