Adio, pensii speciale pentru primari, viceprimari și șefii de CJ-uri. Negoi (USR-PLUS): „Ne așteptăm să fim DAȚI ÎN JUDECATĂ”

Parlamentarii puterii au respins, miercuri, definitiv proiectul de lege inițiat de PSD ce ar fi introdus pensii speciale pentru primari, vice-primari, președinți și vice-președinți de Consilii Județene. Cei mai vehemenți sunt cei de la USR-PLUS, care au transmis că aceste pensii ar fi fost o nedreptate, așa cum a constatat și Curtea Constituțională, fiindcă e vorba despre un proiect din 2015 ce a revenit în Senat în urma unei decizii a CCR. De această pensie ar fi beneficiat 13.500 de persoane.

USR PLUS susține calcularea tuturor pensiilor după același sistem: la contribuție egală, pensie egală, așa cum ne-a precizat președintele USR-PLUS Constanța, senatorul Remus Negoi și care se așteaptă ca după votul din Parlament cei vizați să acționeze în instanță, așa cum au făcut și foștii parlamentari:

E o concluzie foarte simplă, după 3 ani de când a fost depus proiectul de PSD – și mă gândesc aici și la ceea ce spuneau chiar și primari ai lor, mă refer la primărița Mariana Gâju, de la Cumpăna, cum că așa li se redă demnitatea… Noi am votat împotriva acestei legi, care permitea aleșilor locali acordarea unor pensii speciale în afara graniței bunului simț. (…) Practic, cei care își doreau pensii speciale nu o să le aibă. Eu mă aștept ca în următoarea perioadă să se întâmple ce au făcut foștii parlamentari, să ne dea în judecată pentru a-și recupera așa-zisele drepturi”, a spus senatorul Negoi, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.