Adio, paradă de Ziua Națională. Ciucă (MApN): „Toate variantele sunt condiționate de situația pandemică”

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, susține că parada de 1 Decembrie nu va avea loc în acest an:

„Cred că e foarte importantă calitatea activităților, nu dimensiunea și amploarea lor. Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiționate de situația pandemică. Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiționate de situația pandemică în care ne aflăm. Nu putem ieși din tot ceea ce s-a stabilit în CNSU. Ca atare, așa cum a fost la 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei, cred că e foarte importantă calitatea activităților, nu dimensiunea și amploarea lor”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ministrul spune că se caută soluții pentru marcarea Zilei Naționale a României.

Căutăm soluții astfel încât să marcăm Ziua Națională în conformitate cu rigorile impuse de limitările și restricțiile pandemiei COVID-19”, a mai spus ministrul

În urmă cu câteva zile, premierul Ludovic Orban spunea că în acest an, de 1 Decembrie, nu va mai avea loc parada de la Arcul de Triumf:

Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *