ADIO, investiții în plan local! La Guvern s-au terminat fondurile PNDL, după doar 4 luni. Cîțu: „Se vor achita toate facturile…”

Legea Bugetului de Stat pe anul 2021 a fost adoptat în luna martie. Patru luni mai târziu, la Guvern nu mai există fonduri la Programul Național de Dezvotare Locală, principalul instrument prin care autoritățile locale atrag banii pentru investiții de la Guvern. Conform unui răspuns semnat de ministrul Dezvoltării Regionale, Cseke Attila, se arată că nu mai sunt fonduri bugetate la PNDL și nu se mai pot acorda credite bugetare. În schimb, se mai decontează doar achizițiile deja efectuate.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României, conform legii.

„Clarificare: Toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României, conform legii. Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toți aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate și reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult.”, scrie Florin Cîțu.

Conform unui răspuns semnat de ministrul Dezvoltării Regionale, Cseke Attila, se arată că nu mai sunt fonduri bugetate la PNDL și nu se mai pot acorda credite bugetare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *