Adio, Festivalul Mamaia! Palaz: „Anunț cu părere de rău că nu mai este timp și am pus oamenii pe drumuri din cauza Ministerului Culturii…”

Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia a fost unul din cele mai vechi festivaluri de acest gen din România, care s-a desfășurat anual la Constanța, la Teatrul de Vară. Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, își propusese să învie acest festival chiar din acest an. A demarat toate procedurile necesare, însă, a fost inutil, întrucât birocrația l-a adus în punctul în care nu mai poate să continue.

CITEȘTE ȘI:

Miercuri, în cadrul ședinței ordinare a CJC, Palaz a decis să nu mai pună pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind organizarea festivalului, cerându-și scuze față de organizatorii de la S.C. Electrecord Production S.R.L., prezenți în sală și acuzând Ministerul Culturii și Identității Naționale de… indiferență.

„Dacă nu spargi gheața, nu se va face niciodată, dar nu cred că mai este timp și nici nu mai îndrăznesc să supun la vot proiectul de hotărâre pentru azi și vreau să anunț cu părere de rău că nu mai e timp, pentru că festivalul se dorește în septembrie. Domnilor care ați vrut să organizați, îmi cer scuze că v-am pus pe drumuri să vă dau speranțe că vom organiza festivalul. Eu nu mai îndrăznesc să îl pun pe ordinea de zi”, a spus Palaz, la finalul ședinței CJC.

În luna februarie a anului 1963, s-a hotărât organizarea unui concurs și un festival de muzică ușoară în scopul de a promova muzica ușoară românească, acesta fiind primul an al Festivalului de la Mamaia. În 1976, festivalul a fost întrerupt și s-a reluat abia în 1983, cu două secțiuni, Creație și Interpretare. Din 1991 s-a introdus și secțiunea Șlagăre, din 2006, Festivalul a revenit la două secțiuni, iar din 2011 a fost introdusă și secțiunea rock Teo Peter. În anul 2010 a fost celebrată cea de a 40-a ediție a festivalului, însă, din 2012, acesta nu s-a mai ţinut. 

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *