Adio, creșteri de pensii din septembrie. Orban: „Vor crește de la 1 ianuarie 2022. Avem acord cu USR-PLUS pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari”

Președintele PNL și președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a vorbit luni după-amiază după ședința Biroului Executiv al liberalilor, printre altele, a vorbit despre creșterile de pensii, legea pensiilor și a oferit detalii privind pensiile speciale. Orban a subliniat că pensiile vor crește la 1 ianuarie 2022, deci a căzut și posibilitatea creșterii din septembrie, iar în privința pensiilor speciale există un acord PNL – USR-PLUS pentru eliminarea celor pentru parlamentari:

„Pensiile vor crește la 1 ianuarie 2022, la baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263, anume compensarea proporției de 100% a pierderii puterii de cumpărare și creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut. Sistemul de a crește punctul de pensie a provocat foarte multe anomalii, discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari de contributivitate, sigur am discutat și de procedura de recalculare, astfel încât să fie o procedură care începe și se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare este simplă: dacă un pensionar are o contribuție similară să aibă aceeași pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat. În privința pensiilor speciale, în planul guvernului există obiectiv realizarea unui proiect care va cuprinde reglementări. Există un acord între PNL și USR-PLUS de a susține modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor, cu scopul de a abroga prevederile care permit pensiile speciale pentru parlamentari”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *