Spread the love

Primarul Constanței, Decebal Făgădău și directorul general al CT BUS, Bogdan Niță, au lansat vineri un nou sistem de taxare pe autobuzele companiei de transport local. Sistemul de e-Ticketing ABT al CT BUS este în faza de testare în Occident și compania locală și-a propus să țină pasul cu tehnologia. Poate cel mai important aspect legat de noul sistem de taxare este că practica binecunoscută a călătoriei frauduloase va înceta.

La conferința de la sediul CT BUS, Bogdan Niță a arătat dorim să livrăm serviciul de mâine, nu de ieri:

„Un proiect care a început cu mai bine de un an de zile în urmă, cu o suită de consultări de piață, cu mult interes din partea companiilor importante din lume, cu un suport din partea VISA și MasterCard, un caiet de sarcini care s-a scris foarte greu pentru că este un proiect nou și abordările în privința ticketing-ului sunt în permanentă evoluție și atunci am dorit să livrăm serviciul de mâine, nu serviciul de ieri. O companie românească asociată cu o bancă reprezentată local este câștigătoarea acestei licitații. (…) Acest sistem – ABT – este similar cu sistemele din Europa: Londra, Viena. Este o încercare și pentru ei. Este un sistem nou și în România. Abia așteptăm să instalăm noile validatoare și, foarte important, acest sistem poate crește la nivelul întregului municipiu”, a spus Bogdan Niță.

Validatoarele sunt conectate la un calculator de bord și datele de pe noul card sunt transmise în dispecerat, care va putea observa foarte clar câte persoane sunt în autobuz și câte și-au validat călătoria. Cu acest prilej, plimbăreții frauduloși vor fi luați ca din oală, așa cum a precizat primarul Făgădău:

„Mai ales acum, în pandemie, nu mai atingem nimic! Am scos cardul din buzunar, l-ai validat și l-ai pus la loc, nu pui mâna pe nimic. Autobuzele noastre sunt safe, avem dezinfectant, tot ce trebuie, dar cu toate acestea e mai bine așa, să avem card și să fim cât mai safe. Șoferul va ști în permanență câți călători are, plătitori, posesori de card. Pe vremuri, se zicea, că șoferii sunt „cu leul”. La CT BUS nu funcționează așa. Noi avem sistem automat independent de numărare a pasagerilor, care vine în dispecerat. Știm câți pasageri sunt în fiecare autobuz. Acest sistem vine și ne spune câți dintre pasageri și-au validat tichetul, abonamentul, cardul, orice au sau au plătit cu SMS sau aplicație. Astfel, prin diferență, vine și spune că în autobuzul X avem 7 călători frauduloși! Și atunci se face control! (…) Suntem operatori acreditați pentru operarea de date cu caracter personal, pot spune că la noi este aceeași siguranță sau mai mare decât în sistemul bancar, unde se operează cu acte de proprietate… Avem camere, imaginile le dăm organelor abilitate doar în momentul în care avem un incident sau avem nevoie să căutăm pe cineva care a produs o stricăciune”, a spus Decebal Făgădău.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *