ADIO armistițiu între partide! Cioloș: „Avem deja, dar e nevoie de mai mult, de un Guvern stabil”

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că nu se pune problema unui „armistițiu” – ofertă făcută de premierul desemnat Nicolae Ciucă pentru PSD și USR – între partidele din Parlament.

Azi am propus din nou premierului desemnat soluții care să ne ajute să refacem majoritatea. E posibil ca USR să facă dintr-un Guvern condus de PNL. E nevoie să stăm la masă și să găsim soluții. Dacă își doresc cu adevărat să formăm o majoritate hai să ne așezăm la masă și să construim o majoritate. Un Guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate. Câtă vreme se poate construi o majoritate pe asta trebuie să ne așezăm la masă. Armistițiu și înțelegeri? Avem deja! Când au fost propuneri și au vizat măsuri de criză celelalte partide au colaborat. La fel și în ultimele zile, partidele au colaborat. Ați văzut și azi iar partidele discută între ele. E nevoie de mai mult, de un Guvern stabil”, a spus Dacian Cioloș.

Noi am făcut concesia când ministrul Voiculescu a fost aruncat pe geam din Guvern. Atunci am rămas în coaliție. Cred că lucrurile din trecut ar trebui să le considerăm subiect închis. Cred că putem găsi soluții pentru a reface coaliția. Această refacere a coaliției trebuie să fie un cu un plan de măsuri pentru criza pandemică, PNRR și bugetul pe anul viitor. USR nu susține un guvern minoritar pentru că e posibilă constituirea unei majorități în parlament”, a mai spus Dacian Cioloș.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *