ADIO, alianța USR-PLUS-PNL, la Constanța. Negoi (USR): „O să mergem la întâlnire să facem poze…”

Desele conferințe și declarații de presă din ultima perioadă din partea Alianței USR-PLUS spre PNL nu avut efectul… dorit. De altfel, lucrurile erau foarte clare, neoficial vorbind, de mai mult timp: liberalii nu sunt foarte entuziasmați de o candidatură comună cu USR. Zilele trecute, USR-iștii au avut o ultimă ieșire publică pe acest subiect, abordând toate variantele: de la cuvinte frumoase până la atacuri în rafală, orice numai ca liberalii să aibă fie și o minimă reacție.

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a avut totuși un răspuns și i-a invitat pe candidatul liberal pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac; președintele USR, Remus Negoi și candidatul USR-PLUS, Stelian Ion, la o întâlnire, stabilită pentru mâine. Și această întâlnire este sortită eșecului, întrucât luni seară președintele PNL, Ludovic Orban, a clarificat treburile:

„La Constanța, da, am să fiu onest: noi deja am luat decizia. Am făcut o cercetare sociologică foarte amplă pe Constanța, avem candidat – Vergil Chițac, care a fost foarte aproape de câștigarea alegerilor data trecută, care acum stă bine, beneficiază de încredere și are prima șansă să câștige”, a spus Ludovic Orban.

În acest context, Huțucă totuși a precizat că întâlnirea de mâine este valabilă.

„Unul din cei mai informați oameni, prim-ministrul României, Ludovic Orban, a vorbit, pe lângă altele, și despre situația privind relația PNL cu USR Plus la Constanța, subliniind clar că cel mai bine poziționat în cercetările sociologice are întâietate în conturarea alianței. Aceste declarații sunt făcute în lumina faptelor existente, respectiv a cercetărilor sociologice comandate de PNL care relevă că Vergil Chițac este în fruntea clasamentului. (…) Totodată, primul-ministru a subliniat clar că, în alegerile locale, USR nu reprezintă un adversar, indiferent dacă se fac sau nu alianțe. Sper să punem capăt acestei comunicări de tip ping-pong, prin intermediul mass media și a rețelelor de socializare, la întâlnirea de miercuri”, a spus Huțucă.

Cei doi lideri liberali l-au scos din sărite pe candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, care a avut cuvinte foarte grele la adresa PNL:

„Conducerea PNL Constanța doar mimează că negociază pentru unificarea dreptei și pentru candidați unici. Invitația președintelui PNL Constanța la negocieri pentru ziua de miercuri pare o scenă dintr-un teatru absurd, de vreme ce Bucureștiul a decis deja soarta Constanței. Aflăm de la televizor că Bucureștiul a decis ca PNL-ul să nu facă alianță cu USR PLUS și să nu avem candidați comuni. Dragi colegi din conducerea PNL Constanța, comedia s-a încheiat! Constănțenii au fost abandonați de conducerea centrală a PNL care mai dă astfel o șansă PSD-ului. A câta oară?… Cu candidați unici sau nu, vom câștiga primăria, îi vom trimite acasă pe Făgădău, pe securistul Felix Stroe, mahaRAJAhul cu infiltrați în toate partidele, pe toți pesediștii expirați, combinatori și lacomi și le vom scoate aroganța din cap celor care se cred mai valoroși și mai competenți decât sunt în realitate!”, a transmis Stelian Ion.

Liberalii susțin că întâlnirea rămâne în picioare, numai că USR-iștii…. nu mai văd rostul, în contextul în care orice discuție serioasă este scoasă din calcul.

Noi ne-am pus în gând să mergem, dar ținând cont de ultimele declarații… nu știu rostul mersului acolo sau rostul întâlnirii, doar să ne vedem, să ne salutăm, să facem poate poze și mergem înapoi acasă. Ținând cont de declarațiile pe care le anticipam deja… Mâine, poate să ne vedem așa informal și să ne urăm succes unii altora…”, a spus președintele USR Constanța, Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Parcă anticipând rezultatele balamucului public dintre PNL și USR-PLUS, PMP Constanța a anunțat încă de ieri că vor urma… propriul drum.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.