ADIO, alegerea primarilor în două tururi! Dobre (PRO România): „Așa vedem seriozitatea guvernului Orban…”

Premierul Ludovic Orban s-a arătat tot timpul un susținător al alegerii primarilor în două tururi. Sloganul fostei opoziții în guvernările PNL, alegerea primarilor în două tururi a fost abandonată de liberali, odată ajunși la putere. Sigur, PSD a reușit recent un blocaj în acest sens, însă liberalii au avut timp suficient să se mobilizeze, așa cum au făcut-o pentru alte proiecte arzătoare.

CITEȘTE ȘI:

Legislația electorală nu poate fi modificată cu șase luni înainte de alegeri, așa că mâine ar fi fost ultima zi în care un astfel de proiect putea fi promovat. Același lucru este valabil și pentru alegerile anticipate.

Între timp, Orban susţine că e greu de schimbat sistemul de alegere în România, mai ales dacă îi dezavantajează pe parlamentarii în funcţie. Astfel, Orban a anunțat că pentru schimbarea sistemului de alegeri ar fi necesar acordul parlamentarilor care niciodată nu vor vota lucruri care i-ar dezavantaja. În cazul alegerii primarilor în două tururi, este vorba de… primarii PNL, care nu susțin o astfel de idee. PNL are peste 1.000 de primari în toată țara.

CITEȘTE ȘI:

Vestea renunțării la modificarea legislației electorale i-a dezamăgit pe cei de la PRO România, care au pus umărul la venirea liberalilor la putere tocmai din acest motiv: alegerea primarilor în două tururi.

„Asta arată neseriozitatea guvernului Orban. Noi, cei de la PRO România, când am susținut căderea guvernului Dăncilă, a fost în baza acestei promisiuni, că vor fi organizate alegeri în două tururi. Ce putem să mai spunem acum? Vedem câtă seriozitate oferă acest guvern!”, a spus deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *