ADI Dobrogea: Eforie și Techirghiol au avizat documentația aferentă serviciului de salubrizare

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Dobrogea” a mai facut un pas important pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a activităților de colectare, transport si transfer al deșeurilor din Județul Constanta, prin avizarea de inca doua UAT-uri membre ale Asociatiei a Documentatiei de Atribuire a contractului de delegare. Este vorba despre orașele Eforie si Techirghiol, care in urma consultărilor cu reprezentanții Asociației, au aprobat in cadrul ședintelor de Consiliu Local din luna aprilie, atât Documentația de Atribuire a contractului de delegare, cât și Actul Adițional la Documentul de Pozitie, prin care se imputerniceste ADI Dobrogea să finalizeze si documentatia de atribuire pentru instalatiile de tratare a deseurilor.

Până la această dată, 50 dintre cele 63 de localități membre ale ADI Dobrogea au adoptat hotărâri ale consiliilor locale prin care au avizat documentația de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța, transmisă în luna decembrie de ADI Dobrogea fiecărui membru al asociației.

Pentru ca ADI Dobrogea să poată delega, prin licitație publică deschisă, gestiunea serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța, este nevoie ca toate UAT-urile membre ale asociației să avizeze documentația de atribuire. Discuțiile tehnice cu reprezentanții UAT-urilor continua până la adoptarea de către aceștia a documentației de delegare. În cadrul proiectului au fost achiziționate și vor fi puse la dispoziția populației și instituțiilor publice din județul Constanța aproximativ 114.000 de recipiente destinate colectării deșeurilor reciclabile și celorlalte categorii de deșeuri prevăzute în lege. Tratarea deșeurilor se va face prin intermediul instalațiilor performante realizate prin proiect, în conformitate cu cerințele legislative al UE referitoare la sectorul de mediu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *