ADEVĂRUL despre lucrările de pe strada Ștefan cel Mare sau cum își BATE JOC MINCINOSUL primar Chițac de banii constănțenilor

În luna mai a anului trecut, Primăria Constanța a finalizat licitația deschisă de contractare și execuție a lucrării de construcții în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”-Cod SMIS 129226, licitație câștigată de Meva Concept SRL, din București, care – în conformitate cu ultima declarație fiscală, din 2020 – avea doar 9 angajați. Firma avea nouă angajați în 2020, patru angajați în 2019 și doi angajați în 2018. În acești trei ani, Meva Concept a încheiat nu mai puțin de puțin de 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la aproape 200 de milioane de lei. În același timp, RAJA SA, derula un program de înlocuire a mai multor trasee de apă și canalizare, printre care era inclusă și str. Ștefan cel Mare.

Valoarea totală a achiziției, fără TVA, este de 68.888.580.61 lei. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilității urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă  la  creșterea  accesibilitătii  și  mobilității  pietonale  din  această  zonă  a municipiului.  Prin  proiect  se  urmărește  creșterea  cotei  modale  a  deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare într-o esplanadă pietonală modernă şi modernizarea infrastructurii pietonale (trotuare şi zone shared-space) pe străzile adiacente, dar şi prin crearea de benzi dedicate pentru transportul public şi de piste de biciclete pe Bulevardul Ferdinand şi strada Mircea cel Bătrân. De asemenea, se doreşte ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puţin atractivă, prin restricționarea accesului acestora în zona de intervenţie a proiectului, creându-se   astfelcondiţiile pentru creşterea cotei modale a deplasărilor pietonale şi cu bicicleta şi reducerea emisiilor de echivalent CO2. Extinderea și reabilitarea  zonelor  pietonale și  shared-space, cu  efect  asupra creșterii cotelor modale ale deplasărilor nemotorizate (pietonale și cu bicicleta). Obiectivul specific este reprezentat de reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan  cel  Mare  (15.780,00  mp),  precum  și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066,40 mp) și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp). Câștigătoarea contractului este Meva Concept, societate cu sediul social în București, pe strada Uverturii nr.8. Societatea Meva Concept a fost înființată în anul 2002, în București. Potrivit Registrului Comerțului, capitalul social subscris al societății este 51.200 lei, integral vărsat, compus 5.120 părţi sociale, fiecare a câte 10 lei. Asociatul unic și administratorul societății este Ligia Andreea Paraschiv. Domeniul de activitate principal este lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Pentru anul fiscal 2020, societatea a înregistrat un profit de 830.815 lei, o cifră de afaceri de 50.986.686 lei și un număr de 9 salariați. Meva Concept a mai derulat contracte în Dobrogea.

santier stefan cel mare 1

Începem cu prima minciună a primarului Constanței, Vergil Chițac, în privința lucrărilor de pe str. Ștefan cel Mare, care zilele trecute și-a asumat meritul de a corela aceste lucrări și de a le face cu cap. Programele contractate ale RAJA erau deja în derulare… Așadar, nicidecum i-am convins eu să se miște mai repede, așa cum i-a mințit pe constănțeni zilele trecute.

În luna octombrie a anului trecut, Meva Concept a anunțat faptul că nu va demara lucrările pentru reabilitarea străzii Ștefan cel Mare și a celor adiacente. Lucrările pentru realizarea celebrei „jungle urbane“ au tot întârziat, Primăria Constanța atribuind foarte greu contractul pentru execuția acestora. Deși a semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă în aprilie 2020, abia după un an s-a stabilit firma care va realiza, efectiv, lucrările.

Intră în operă Operes SRL – Contractorul RAJA

Operes SRL, condusă de italianul Gaetano Vechio, coincidență sau nu, consătean cu Romeo Nunzio – originar tot din Catania – celebrul tunar care și astăzi mulge banii Constanței, pentru lucrările și vilele din cartierul Santa Maria Bay. La rândul său, Operes SRL a apelat la o firmă românească – Amfora SRL din Satu Mare, pentru executarea lucrărilor din strada Ștefan cel Mare. Practic, această societate a început lucrările în august 2020 și a executat întreaga rețea, montând căminele, vanele, robineții de concesiune, rămânând a executa doar legăturile – branșamentele stânga-dreapta – pentru consumatori.

NU vrem să mai lucrăm NICIODATĂ în municipiul Constanța!

În septembrie 2021, intră în forță și societatea contractată de Primăria Municipiului Constanța – Meva Concept – cea care a produs dezastrul în realitate! Datorită bunei corelări cu care se laudă primarul Vergil Chițac, Meva Concept a intrat cu buldoexcavatoarele peste lucrările executate de Amfora, partenerul Operes… Asta înseamnă faptul că primarul Chițac i-a mințit încă o dată pe constănțeni, în cel mai mizerabil mod posibil, așa cum ne tot obișnuiește, susținând că… el a convins RAJA să se… miște mai repede, deși tocmai firma contractată de el a făcut prăpăd!

Din cauza acestui dezastru, dar și a scumpirii prețurilor la materiale față de valorile contractate, Operes și partenerul Amfora au notificat RAJA SA în decembrie 2021 faptul că vor rezilia acest contract! În notificarea în cauză, mai figura faptul că, începând cu 15 decembrie 2021, cele două firme nu vor mai executa nici un fel de lucrări pe raza municipiului Constanța!

Exact ca în cazul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, primarul Chițac a fost la curent cu această notificare, la fel cum a fost la curent cu raportul de expertiză privind demolarea instituției spitalicești și pe care l-a ascuns față de toți constănțenii! Astfel, din lipsă de transparență sau, mai degrabă, din rea-voință – un obicei zilnic al lui Chițac – ne-a avansat și în cazul acestor lucrări termene peste termene, care niciodată nu au fost respectate. Minciuna, după cum știm, având picioare scurte, a scos la lumină cele două dovezi de crasă incompetență, lașitate și intenția clară de a ascunde adevărul față de constănțeni cu privire la… banii lor. Fiind mincinos notoriu, nesimțit și arogant, Chițac a dat vina pe RAJA, încercând să lovească în singura companie românească unde plătim o factură de utilități și, totodată, un mârșav atac politic la adresa președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. Deși nu avem o părere bună despre personajul Lupu, considerăm faptul că mizeria lui Chițac la adresa acestuia este incalificabilă!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *