ACUM PENTRU SĂNĂTATE Noțiunile de prim ajutor, predate elevilor constănțeni

O secundă poate face diferența dintre viață și moarte în cazul unui accident grav. O intervenție corectă și rapidă poate salva viața unui om. Despre primul ajutor au învățat astăzi elevii Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza” din Constanța. Activitatea de astăzi s-a desfășurat în cadrul proiectului ACUM PENTRU SĂNĂTATE, proiect derulat de Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, prin Compartimentul de prevenție, derulare și coordonare programe de sănătate și Serviciul de medicină școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

medic elevi scoli 2

Accidentele se pot întâmpla oriunde – acasă, la școală, pe stradă, de aceea este extrem de important ca și cei mici să învețe să acorde corect primul ajutor. Specialiștii le-au aratat copiilor principiile de bază în acordarea primului-ajutor, iar activitățile au fost adaptate vârstei lor. De asemenea, le-au vorbit celor mici și despre ce nu trebuie să facă pentru a nu ajunge în situaţia în care ei să aibă  nevoie de prim-ajutor.

Priectul ACUM PENTRU SĂNĂTATE cuprinde activități diverse și atractive ce se desfășoară în școlile din municipiul Constanța. În urma acestora, elevii învăță nu doar teoretic, ci și practic, foarte multe noțiuni extrem de folositoare despre sănătate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *