Acum e oficial: A murit „legendarul” Vladimir Jirinovski, politician rus apropiat de Putin

Liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Vladimir Jirinovski, a decedat, informează Interfax și TASS. Jirinovski este apropiat de președintele Rusiei, Vladimir Putin. Informația a fost confirmată de președintele Dumei de Stat din Federația Rusă (n. r.: Parlamentul rus), Viaceslav Volodin. „Tocmai a fost raportat că Vladimir Volfovici Jirinovski a murit în urma unei boli grave și prelungite. Să-i cinstim memoria”, a declarat Volodin, miercuri, la o reuniune a Dumei de Stat. După un minut de reculegere, activitatea Dumei de Stat a fost întreruptă timp de o oră, până la ora 14.

Anterior, Ministerul Sănătății din Federația Rusă a informat că Jirinovski a fost spitalizat pe 2 februarie cu coronavirus. După cum a menționat departamentul, politicianul a fost tratat la Spitalul Clinic Central din Moscova. Presa a relatat anterior că starea lui Jirinovski se deteriorează semnificativ, la rândul său, LDPR a declarat invariabil că liderul partidului își revine treptat.

Vladimir Volfovich Zhirinovsky s-a născut la 25 aprilie 1946 în orașul Alma-Ata (Kazahstan). A absolvit Institutul de Limbi Orientale (mai târziu – Institutul Țărilor din Asia și Africa) de la Universitatea de Stat din Moscova, cu o diplomă în Turcia și limba turcă (1970), și Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moscova, cu o diplomă. în drept (1977). A fost profesor de drept internațional, doctor în științe filozofice. A fost membru titular al Academiei Internaționale de Informatizare, profesor la Facultatea de Sociologie a Universității de Stat din Moscova, precum și profesor onorific și doctor al mai multor instituții de învățământ superior, inclusiv Universitatea de Drept și Financiar din Moscova, Universitatea Lingvistică de Stat din Moscova, Academia Rusă de Advocacy și altele. În perioada 1989-1992 a fost președinte al Partidului Liberal Democrat al URSS, iar din aprilie 1992 – președinte al Partidului Liberal Democrat din Rusia.

În decembrie 2000, prin Decretul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin i s-a conferit titlul onorific „Avocat onorat al Federației Ruse” pentru activitatea sa legislativă activă și serviciile de întărire a statului rus.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *