Spread the love

Negocieri intense în aceste zile duse în special între PNL și USR-PLUS, dat fiind faptul că cele două formațiuni politice sunt marile câștigătoare de la alegerile locale. O întâlnire care trebuia să parafeze alianța nu a mai avut loc zilele trecute, a fost amânată, întrucât cei de la USR-PLUS au teme de lucru, așa cum ne-a precizat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Totodată, acea întâlnire ar trebui, printre altele, să stabilească cei doi viceprimari ai municipiului și cei doi vicepreședinți de Consiliu Județean.

Interesant este că, la nivelul județului, PNL poartă negocieri cu… toate partidele cu reprezentativitate, deci și PMP și PRO România, pe lângă USR-PLUS. De partea cealaltă, cei de la USR-PLUS au negocieri doar cu… PNL! De altfel, USR-iștii nici nu vor să audă de PMP, întrucât Claudiu Palaz a avut alianță cu PSD, iar PRO România este surpriza momentului, aspect anunțat chiar de Victor Ponta:

„După ce doamna Firea a spus că PSD-ul să nu se alieze cu mine, în absolut toate județele, domnul Ciolacu mi-au cerut să ne aliem. Nu înainte, acum după locale, să constituim majorități în diverse județe și municipii în care se poate face majoritate cu Pro România, sau nu. Și cei de la PNL mi-au cerut chestia asta. Se va întâmpla de la caz la caz. Sunt județe unde ne putem alia, sau unde nu. În cele mai multe, nu!”, a spus Victor Ponta.

La nivelul județului Constanța, Bogdan Huțucă ne-a subliniat că nu vreau să dau nici o informație, nici un capăt de ață:

Suntem în negocieri. Nu discut nume! Nimeni nu obține de la mine nimic! Depinde și de USR cu care trebuie să ne mai vedem, pentru că au un material de integrat, o temă de lucru care durează ceva timp și când vor termina… Avem timp să ne vedem. Ne ocupăm și de liste, de toată procedura legată de parlamentare… La județ, este… o discuție constructivă. Eu sunt într-o negociere, ar însemna să afectez negocierea cu USR și nu vreau să dau nici o informație, nici un capăt de ață!”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

PMP Constanța pleca din pole position pentru funcția de vicepreședinte al CJC, prin Claudiu Palaz. PMP are trei consilieri județeni și, dată fiind experiența administrativă a lui Palaz, dar și negocierea dusă la București între Ludovic Orban și Eugen Tomac, Palaz îi ia fața lui Remus Negoi, care conduce trupa de cinci consilieri județeni ai USR-PLUS. Palaz nu vorbește despre USR, în schimb l-a amuzat apariția PRO România.

Nu am avut întâlniri, negocieri, am avut niște validări la București în perioada asta. Dacă ei (liberalii – n.r.) consideră că trebuie să negocieze cu PRO România, treaba lor… Eu știu? Dintr-o dată și Ponta e liberal? Nu facem cu PSD, facem cu PRO România, nu e același lucru! Mai bine făceau direct cu PSD decât cu Ponta…”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

De partea cealaltă, Remus Negoi este optimist și consideră că va fi totuși o alianță PNL – USR-PLUS, ca o proiecție firească de la municipiu:

Așa cum am discutat în prima întâlnire am convenit că și cei de la PNL să discute în forurile statutare despre modalitatea de colaborare. Eu sunt foarte optimist că va exista această colaborare, indiferent de formă, pentru că e o prelungire firească alianței de la municipiu. Multe detalii nu prea avem ce să punem la punct, pentru că pe multe puncte suntem convergenți, cam la fel! (…) În privința PRO România, cred că ar trebui respectat mesajul strict al celor care au votat schimbarea. Tocmai de aceea acum suntem în proces de negociere – subliniez – numai cu PNL!”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

La Constanța, PRO România are trei consilieri județeni și o eventuală cooptare la conducerea județului ar putea duce la o majoritate, dar și la o rupere a PSD. Totodată, PRO România se întărește astăzi, politic vorbind, prin fuziunea cu ALDE, așa cum ne-a precizat Răzvan Filipescu, liderul celor trei consilieri ai PRO România:

Momentan, noi astăzi fuzionăm cu ALDE… Cât despre județ, să așteptăm validările de consilieri. Cam o săptămână…”, a spus Răzvan Filipescu, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *