Activități educative și sportive cu militari britanici la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța

Militari aparținând detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în perioada mai-august 2021, au vizitat ieri Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța și le-au vorbit copiilor despre știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Inițiativa a fost co-organizată de către Primăria Municipiului Constanța, detașamentul britanic și conducerea Colegiului. Elevii unei clase cu profil real au beneficiat de exemple practice din domeniul ingineriei aerospațiale și și-au manifestat interesul de a cunoaște experiența britanică în ceea ce privește cariera militară, precum și lucruri noi despre aerodinamică sau cum pot să devină ingineri aerospațiali și ce presupune această profesie. În același timp, tinerii le-au vorbit oaspeților despre marele poet național Mihai Eminescu, care a dat numele Colegiului, și au făcut o prezentare succintă a istoriei și tradiției școlii.

britanici 2

Militarii britanici le-au vorbit elevilor români despre cariera militară, dar și despre viitoarele meserii spre care se vor îndrepta tinerii, și au discutat cu aceștia despre colaborarea dintre România și Marea Britanie în cadrul inițiativelor Alianței Nord-Atlantice. Tinerii au apreciat că discuțiile despre oportunitățile de carieră cu reprezentanții unor medii profesionale din vestul Europei sunt utile din perspectiva clarificării progresului lor viitor. De asemenea, militarii britanici au jucat un meci demonstrativ de baschet cu elevii Colegiului, pentru a încuraja mișcarea și sportul pentru o viață sănătoasă, precum și spiritul de fairplay în viața sportivă și în general în societate.

Astfel de activități vor continua în perioada următoare, cu implicarea altor instituții școlare de pe raza municipiului Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.