Activitate sindicală… politizată la Mihail Kogălniceanu. Cum se fac afacerile în jurul Ancuțăi Belu

Aproape toate serviciile și direcțiile din Primăria de la Mihail Kogălniceanu au fost externalizate în epoca primarului Anca Belu. Dezvelitoarea de statui, care se alintă cu titulatura Anka, spre glorificarea pițiponcelii din fruntea administrației locale, a apelat la măsura externalizării pentru ca angajații din Primărie să nu știe nimic de toate manevrele instrumentate. Concomitent, funcționarii publici și ceilalți angajați sunt ținuți cu piciorul pe cap prin salarii foarte mici, iar în paralel firmele abonate la contractele publice sunt plătite regește prin externalizarea serviciilor, precum cel de contabilitate, juridic, salubrizare ș.a.m.d. În aceeași situație, de exemplu, sunt lucrătorii Poliției Locale, care primesc doar salariul minim pe economie.

Partea strigătoare la cer o reprezintă activitatea sindicală din cadrul Primăriei. Liderul de sindicat este Andrei Nedelcu, apropiat al Ankuțăi Belu. Dincolo de faptul că principala sa preocupare este să apere interesele primăriței și să-i rezolve treburile de partid, contrar fișei postului de apărare a intereselor funcționarilor publici pe care îi reprezintă, Nedelcu își poate trece în CV următoarea realizare politică: funcționarii publici beneficiază de tichetele de vacanță. Nu și la Kogălniceanu, unde Nedelcu nu are nimic împotriva faptului că cei pe care trebuie să îi reprezinte sunt lipsiți de acest drept.

Un apropiat al lui Andrei Nedelcu, Cristian Leolea, deține un PFA care are contract cu Primăria. Doar într-un an și jumătate, PFA-ul lui Leolea a reîncărcat și înlocuit tonere în valoare de 100.000 lei pentru Primărie. Un alt abonat la Primăria din Mihail Kogălniceanu este George Enache, care a beneficiat prin firma SC Salliu Vet SRL de o sumă puțin mai mare decât a lui Leolea, pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare. Tot în ultimul an și jumătate, la haiducia financiară pe bugetul public a participat și o librărie din localitate, care a primit 150.000 lei pentru… articole de papetărie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *