Activiștii LGBT, supărați că nu se anulează evenimentele din Iași ca să fie permis doar al lor. „Homofobul/rasistul Mihai Chirica!”

Vlad Levente Viski, director executiv al organizației MozaiQ, care luptă pentru promovarea agendei LGBT în România, îl atacă pe primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, după ce Primăria Iași a refuzat să autorozeze un eveniment al comunității gay. Refuzul se bazează pe prevederile legale, ținând cont că pe traseul dorit se desfășoară deja alte evenimente, iar liderul MozaiQ se arată revoltat că un eveniment despre familie are prioritate.

Primăria Municipiului Iași & homofobul/rasistul Mihai Chirica cică vor să interzică evenimentul „Ride for Pride”, parte a Iași Pride 2021. Practic niște cetățeni (LGBT și aliați) vor să se dea cu bicicletele, trotinetele și skateboardurile. Iar Chirica folosește scuza că pe traseul în cauză se desfășoară alte evenimente (printre care și „Festivalul Familiei” al Mitropoliei Moldovei), fără a invita la negocieri Asociația Rise OUT, organizatoarea evenimentului. Ca și cum cineva poate interzice unor cetățeni să-și exercite niște drepturi constituționale. Scandal, zic, s-a găsit homofobie la Primăria Iași, mare surpriză”, scrie Viski pe Facebook.

notif

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Activiștii LGBT, supărați că nu se anulează evenimentele din Iași ca să fie permis doar al lor. „Homofobul/rasistul Mihai Chirica!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *