Spread the love

Sâmbătă, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, va avea loc Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” începând cu ora 8.00, iar duminică, 25 decembrie, în ziua praznicului Nașterii Domnului, de la ora 9.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Sâmbătă, 31 decembriela ora 21.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei cu Litie la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanţa (str. Ion Neculce, nr. 2A), așezământ de cult ce-și serbează hramul în prima zi a lui 2017, iar la cumpăna dintre ani, ierarhul Tomisului va fi alături de credincioşii constănţeni în Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” unde, începând cu ora 23.30, va săvârşi o slujbă specială, rânduită de Sfântul Sinod, de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic.

Duminică, 1 ianuarie 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, începând cu ora 9.00 se va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

În aceeași zi, de la ora 17.00, Întâistătătorul eparhiei se va întâlni, la Casa  de Cultură din Constanţa, cu clerul şi credincioșii, unde va avea loc și tradiționalul concert de colinde, susţinut de către Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

În această perioadă, în Arhiepiscopia Tomisului se organizează acțiuni sociale. Astfel, parohia „Sf. Nicolae” din cartierul constănțean Coiciu va oferi daruri, duminică, 25 decembrie, de sărbătoarea Nașterii Domnului. După Sfânta Liturghie, 200 de copii din cadrul parohiei vor primi dulciuri, iar 150 de vârstnici vor primi câte o pereche de mânuși.

În ziua de Crăciun, Moșul va veni la biserica „Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie, Constanța, pentru 500 de copii ai parohiei și copii instituționalizați, de la Casa „Speranța”, Centrul „Orizont” și Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. Totodată, parohia a oferit aproximativ 100 de pachete cu lenjerii de corp și încălțăminte copiilor abandonați și celor din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *