Acțiune unionistă la Constanța. A început campania „Vara înfrățim Țara!”

50 de basarabeni se află, vineri, într-o vizită la Constanța, prilej cu care Consiliul Județean a fost gazda unei delegații formată din șapte primari, iar președintele instituției, Horia Țuțuianu și vicepreședinții Claudiu Palaz și Daniel Learciu au organizat o masă rotundă și au discutat despre o posibilă colaborare, relație de prietenie, între autoritățile constănțene și cele de peste Prut.

Delegația basarabeană care s-a prezentat la CJC a fost formată din Tulbure Ion, primarul comunei Tirșiței, raionul Telenești, Tcaciuc Veaceslav, primarul din Brinzenii Noi, raionul Telenești, Mihalcenco Maria, primarul din Pistruieni, r. Telenești, Verejan Tamara, primarul din Scorțeni, r. Telenești, Mardari Efim, primarul din Meșeni, r. Rezina, Ursachi Angela, primar la Mateuți, r. Rezina și Calaraș Alexandru, primarul din Ignaței, r. Rezina.

Traseul și programul basarabenilor sosiți la Constanța sunt coordonate de jurnalistul constănțean și unionist Codruț Burdujan.

„Să ne reînfrățim, cum am făcut-o în 1918!” Au început cu Băsescu!

„După ce în ultimii ani am înfrățit localități, școli si licee și numeroase instituții din stânga și din dreapta Prutului, vara asta dăm startul unei campanii de suflet pentru milioanele de români adevărați de pretutindeni: vara asta este momentul SĂ ÎNFRĂȚIM OAMENII! Vrem ca tu, cel din dreapta Prutului, să treci doar cu buletinul granița și să vezi cu ochii tăi jumătatea din Moldova lui Ștefan cel Mare, pe care ne-au furat-o străinii fără drept de apel! Vrem ca și tu cel din frumoasa Basarabie să treci Prutul vara asta și să vezi cu ochii tăi muntele și marea Țării tale și să cunoști căldura și deschiderea fraților tăi români! Și mai mult decât orice vrem sa ne REÎNFRĂȚIM OM CU OM, așa cum am făcut-o și în 1918!”

Este textul care descrie pe scurt campania „Vara înfrățim Țara!”, demarată de basarabenii unioniști. Liderii lor s-au întâlnit vineri cu fostul președinte al României, Traian Băsescu.

„Aducem 100.000 de basarabeni în România, am lansat astăzi platforma online www.basarabia-acasa.ro, prin care ne propunem să înfrățim românii din țară cu românii din Basarabia. Am fost să îl înfrățim pe președintele Băsescu cu cineva din Basarabia! L-am înfrățit și pe primarul Sectorului 1 (Daniel Tudorache) și încercăm și cu un membru al Guvernului. L-am apelat pe domnul Dâncu, dar a zis că încearcă să își găsească o oră în program. La Constanța sunt 50 de basarabeni, din care șapte sunt primari și se înfrățesc și ei! În vară și toamnă ne-am propus să se înscrie pe platforma noastră de înfrățiri românii din țară, care să meargă în Basarabia și românii din Basarabia, care să vină în România. Vor veni autocare cu basarabeni să își cunoască țara, sperăm noi să fie 100.000 de basarabeni. În momentul de față, avem șapte grupuri în țară, unul la București care se întâlnește cu instituțiile; unul la Constanța, pentru primari și mai avem la Timișoara, Târgu-Mureș, Hunedoara, Bistrița…”, a spus liderul unionist basarabean, George Simion, pentru TOMIS NEWS.

13626422_1306749639338584_2921668509925173871_n

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *