ACORD româno-georgian: S-a semnat Înțelegerea de Cooperare Constanța – Batumi

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat astăzi, 18 septembrie 2020, înțelegerea de cooperare dintre Constanța și orașul Batumi din Georgia, în prezența Excelenței Sale domnul Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România. Ceremonia de semnare a fost organizată online, cei doi primari semnând simultan și urmând a face schimb de documente prin intermediul celor două ambasade.

fagadau rasauteanu

„Este un moment special pentru mine și echipa mea. Începând de astăzi, avem un protocol care oficializează cooperarea dintre cele două orașe, dar acesta este doar începutul drumului nostru comun. Vom lucra împreună pentru prosperitatea economică a celor două orașe, pentru asigurarea securității și stabilității regionale. Marea Neagră nu ne desparte, ci din contră reprezintă o puternică punte de legătură. Suntem dornici să ne atingem obiectivele de a uni oamenii, interesele, de a oferi tot ce avem mai bun ca moștenire pentru copiii și nepoții noștri. Îmi doresc de la acest acord de cooperare să fie piatra de temelie a prieteniei dintre Constanța și Batumi, dintre România și Georgia”, a declarat Decebal Făgădău.

La eveniment a participat online și Anișoara Maria Mihai, însărcinat cu afaceri în cadrul Ambasadei României în Georgia, care și-a exprimat satisfacția de a participa la această ceremonie în ultimele zile ale mandatului său diplomatic în Georgia.

„Îmi exprim speranța că acest document va contribui la dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre orașele noastre în domenii precum comerț, turism, educație, cultură, sport și transporturi, susținând interesele comune. Acesta ne va oferi noi posibilități și ne va ajuta în drumul nostru european. Le mulțumesc tuturor celor care au susținut această inițiativă încă de la început”, a precizat Archil Chikovani, primar interimar al orașului Batumi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *