ACORD în coaliție: Ciucă anunță RECALCULAREA a aproape UN MILION de facturi! „Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie”

Nicolae Ciucă a anunțat, după o ședință a coaliției guvernamentale, că s-a ajuns la o decizie de plafonare a prețurilor la energie electrică pentru toți consumatorii, fie că sunt casnici sau industriali. Plafonarea va fi, însă, valabilă doar două luni de zile, pentru februarie și martie – mai exact, până la 31 martie. Premierul a precizat că aproape un milion de facturi au fost emise cu tarife greșite.

Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie. Nu există nicio problemă constituțională. E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de 3 miliarde de lei. Avem aproape un milion de facturi greșite”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni seara, noile prețuri plafonate în energie care se vor aplica de la 1 februarie.

Am reușit să ajungem la un acord, plafon la energia electrică de la 1 leu la 0,8 lei per kilowat, iar consumul crește de la 200 kilowați la 500 de kilowați. Va însemna că la consumatori se va cere 0,68 lei per kilowat. La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0, 31, iar consumul va crește de la 1000 la 1500 kilowați. Plafonarea va fi de la 1 februarie„, a spus premierul.

Potrivit lui Ciucă, impactul bugetar este de 3 miliarde lei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.