Accesul vizitatorilor, LIMITAT la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor

Măsuri speciale au fost instaurate la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecțiuni respiratorii acute.

Potrivit unui anunț de joi al Primăriei Constanța, accesul vizitatorilor a fost limitat iar bolnavii sunt izolați pe tipuri de afecțiuni pentru prevenirea răspândirii infecțiilor.

 „Am înregistrat în ultima perioadă peste 40 de cazuri de gripă.  Chiar dacă NU ne confruntăm cu o epidemie, am luat măsura de restrângere a vizitelor și încercăm să izolăm bolnavii pe tipuri de afecțiuni. Recomandăm populației să păstreze regulile de igienă, să evite locurile aglomerate, mai ales pentru copiii mici care nu au imunitatea formată. Gripa are perioadă de incubație foarte scurtă. Cei care intră în contact cu virusul  prezintă febra, tuse, dureri musculare, osoase, dureri ale globilor oculari. La apariția primelor simptome este bine ca pacienții să se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat”, a spus dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Municipal de Boli Infecțioase Constanța.

Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța are 220 de paturi,  laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile și  compartiment  de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcționează la capacitate maximă. Unitatea medicală, aflată în administrarea Primăriei Municipiului Constanța, a fost dotată cu un robot de dezinfecție a suprafețelor ce acționează asupra celor mai puternici germeni ce cauzează infecții. Aparatul distruge microbi patogeni rezistenți și poate fi mutat în orice încăpere cu risc infecțios. Tot pentru combaterea infecțiilor a fost achiziționat și un aparat de scanare a igienei mâinilor personalului medical.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *