Accesul pe plajă, doar pe șezlong. Orban: „Facem CORECTURA!”

Premierul Ludovic Orban a comunicat, joi seară, în cadrul ședinței de Guvern, lista măsurilor de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Per ansamblu, se vor redeschide terasele, va fi permis accesul pe plaje, se reiau activitățile sportive competiționale, dar fără public, iar spectacolele vor avea loc în… condiții speciale.

O problemă, însă, o reprezintă accesul pe plaje, unde se va sta doar pe șezlong, între șezlonguri trebuie păstrată o distanță de cel puțin 2 metri, iar intrarea și ieșirea de pe plajă se va face organizat, în baza unor reguli stabilite de autorități, pentru a nu se crea „busculade”.

Măsura a fost criticată vehement, fiind considerată drept abuzivă și discriminatorie. În acest sens, premierul Ludovic Orban a precizat vineri seară că se va veni cu o nouă completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă, în sensul de a permite şi prezenţa turiştilor cu cearcaf sau prosop.

„În hotărârea de Guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate, pe plajele amenajate, menţionez, accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanţă unul de altul – n.r.). Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 – 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearcaful. Deci, facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a Hotărârii de Guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare, dar, cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu astea (şezlonguri – n.r.) să vină cu cearcaf, cu prosop”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *