Academia Română și DRRM, parteneriat pentru consolidarea comunităţii de limbă, cultură și istorie în relația României cu Moldova

Academia Română se alătură Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României în consolidarea parteneriatului cu R. Moldova, anunță secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, care a avut astăzi o întrevedere cu Academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, scopul întrevederii fiind stabilirea unui parteneriat solid între cele două instituții. Potrivit lui Dupu, parteneriatul va contribui la susținerea obiectivelor Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova în vederea realizării politicii statului român pentru consolidarea comunităţii de limbă, cultură, religie, spiritualitate şi istorie care stă la baza relaţiei României cu Republica Moldova, conform deschide.md.

Astfel, Academia Română și Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova și-au confirmat scopuri comune în apărarea culturii în general, promovarea culturii românești, apărarea și normarea limbii române, a tradițiilor noastre, cunoașterea istoriei, a etnografiei, dar și promovarea științei în general”, subliniază Dupu.

Președintele Academiei Române și secretarul de stat al și-au exprimat dorința de a continua demersurile pentru un acord de parteneriat pentru stabilirea unui mecanism de angrenare a capacităţii asociative, de mobilizare şi convergenţă în jurul unor proiecte ale creației culturale și științifice, asigurat de cadrul instituţional.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *