Spread the love

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a VI-a ediție a „Conferinței Internaționale SEA-CONF 2020”. În premieră, de această dată, schimbul de idei și dezbaterile s-au desfășurat în mediul online, context în care „platforma proprie a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” s-a dovedit a fi una performantă și s-a ridicat la nivelul cerințelor internaționale în domeniul comunicării virtuale”.

Și ediția de anul acesta a Conferinței Internaționale SEA-CONF a fost structurată pe patru secțiuni: „Inginerie electrică, automatizare și informatică”, „Științe fundamentale, militare, lingvistice și sociale”, „Inginerie mecanică” și „Transport și management”. S-au înscris participanți din diferite țări, printre care amintim Bulgaria, Turcia, Croația, Ucraina, alături de cei din România care au susținut 150 de lucrări.

Potrivit Academiei Navale, Conferința SEA-CONF reprezintă o inițiativă ambițioasă pentru comunitatea academică și științifică maritimă la nivel regional și internațional, care duce mai departe un demers științific mai vechi al instituției, Nav-Mar-Edu. An de an, manifestarea reunește participanți din diverse domenii de interes din învățământul de marină, din țară și din străinătate. Evenimentul reprezintă o oportunitate atât pentru organizatori, cât și pentru participanți de a fi la curent cu cele mai noi informații în domeniile de cercetare. Deși s-a desfășurat în mediul online, conferința de anul acesta a adus din nou în atenție subiecte de interes pentru comunitatea academică și științifică din domeniul maritim, lansând o serie de dezbateri și punând bazele unor viitoare proiecte de cercetare comune. Lucrările înscrise și susținute în cadrul conferinței vor fi publicate în „Buletinul științific al Academiei Navale”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *