Academia de Medicină pentru Alăptare din SUA: „Nu mai folosim termenii mamă, sân și lapte matern. Pot da lapte și celelalte genuri”

Expresiile alăptare, hrănire la sân, mamă, matern și lapte matern sunt acum înlocuite de Academia de Medicină pentru alăptare din SUA, anunță liebertpub.com. Academia de Medicină a Alăptării (ABM Academy of Breastfeeding Medicine) a emis un document prin care își revizuiește poziția și un ghid privind limbajul legat de alăptare, deoarece noțiunea nu este suficient de incluzivă – celelalte genuri pot da și ele lapte, în opinia academiei. Noua orientare prevede:

Pentru a fi incluzivi cu toți oamenii în materialele noastre scrise, utilizarea unui limbaj incluziv (de exemplu, folosirea expresiei „persoană care alăptează” în loc de „mamă”) este adecvat în multe contexte. Folosirea limbajului de gen sau incluziv pentru gen în locurile în care LGBTQI + este ilegal poate face mai mult rău decât bine și poate împiedica accesul la informații importante pentru familii”, spune, pe de altă parte, ABM.Dr. Arthur I. Eidelman, redactor-șef al Medicinii pentru alăptare, spune într-un editorial anexat ghidului:

Breastfeeding Medicine, prin publicarea documentului ABM, încurajează utilizarea limbajului neutru ca orientare generală.” Circumstanțele în care termenii tradiționali de gen sunt mai adecvați includ documente scrise pentru un public mondial și documente scrise pentru publicul larg.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *