ABADL se pregătește de… sezonul estival. Bola: „De la Năvodari la 2 Mai, activitățile se desfășoară în ritm alert”

În ciuda contextului de amenințare la sănătatea publică, prin apariția și extinderea coronavirus, autoritățile se străduiesc să mențină un ritm relativ al activității, o normalitate. Astfel, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a început pregătirea plajelor pe tot litoralul românesc pentru începerea sezonului estival, după cum a anunțat directorul instituției, Bogdan Bola.

plaja abadl2

„De la nord din Năvodari și Mamaia, până în sud la Mangalia și 2 Mai, pregătim plajele pentru începerea sezonului estival și preluarea acestora de către agenții economici. De la nivelarea/discuirea nisipului și degajarea panourilor de stuf, la igienizări manuale și mecanizate cu utilajele proprii și până la transportul deșeurilor rezultate la rampele de depozitare și îndepărtarea nisipului din zona de delimitare a plajelor, activitățile se desfășoară într-un ritm alert. Cu cu toate că se lucrează concomitent pe trei tronsoane de plaje și ar mai fi nevoie de utilaje și oameni la ABADL, sunt convins că vom reuși predarea acestora fără probleme și la timp”, a spus Bola.

Potrivit ABADL, de săptămâna viitoare inspectorii vor începe și controalele în ceea ce privește starea plajelor și a deșeurilor aruncate pe plajă de cetățeni și agenții economici.

Reprezentanții instituției au stabilit în urma verificărilor în teren din data de 10.03.2020, că pe plaja din zona străzii Zorelelor, sub acțiunea eoliană și umană ajung deșeurile de la construcția aflată pe faleaza din zonă.  Din primele verificări efectuate de echipa ABADL s-a constatat că la baza falezei superioare, din zona mai sus menționată, se află o construcție în curs de finalizare, iar în jurul acesteia există depozitate, necontrolat, deșeuri inerte rezultate din activitatea de construcție. Mai mult, la baza inferioară a falezei a fost aruncat și abandonat un container metalic pentru colectarea deșeurilor, cel mai probabil aruncat în perioada extrasezonului 2019 – 2020. Având în vedere cele prezentate mai sus și pentru eliminarea deșeurilor ce pot influența starea plajelor, reprezentanții ABADL au solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și Direcției Generale de Poliție Locală din cadrul Primăriei Constanța să efectueze verificări în teren în privința situației semnalate și să dispună măsurile care se impun, inclusiv salubrizarea falezei și părții inferioare a acesteia.

ABADL amintește că, pentru orice sesizare sau întrebare, sunt puse la dispoziție nr de tel. 0241-673.024 și adresa de email dispecer@dadl.rowater.ro.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.