ABADL: Plajele din Mamaia – Năvodari se deschid abia la 1 iulie

Plajele din Mamaia – Năvodari vor putea fi operabile de la 1 iulie, a anunțat Administrația Națională Apele Române Dobrogea-Litoral. Astfel că, potrivit calendarului, până pe data de 15 mai se finalizează plaja Năvodari, până la data de 31 mai se închid lucrările, până la data de 1 iulie se predau tronsoanele operatorilor de plajă.

Reprezentanții ANAT spun că nu înțeleg de ce nu se predau plajele mai devreme, deși acestea vor fi gata până la finele lunii mai.

„Nu înțelegem de ce nu se predă deja plaja Mamaia, care este gata peste două săptămâni. Chiar nu înțelege nimeni că astfel se pierde un sfert de sezon? ANAT a prezentat situația ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului precum și Ministrului Mediului, dar momentan fără niciun rezultat”, spun reprezentanții ANAT.

Litoralul românesc reprezintă destinația numărul 1 a românilor în sezonul estival. Lărgirea plajelor constituie un mare atu în plus, inclusiv pentru atragerea, pe viitor, a turiștilor străini. Dar până la a vorbi despre incoming, ar fi bine ca statul să sprijine litoralul ca destinație de turism intern, inclusiv prin darea mai rapidă în folosință a plajelor, așteptată atât de către turiști, cât și de către industria turistică.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.