Spread the love

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) a încheiat acțiunea de ecologizare a Lacului Tăbăcărie, pe care îl are în exploatare, în urma căreia a strâns aproape 15 tone de gunoaie.

Potrivit Administrației, timp de două săptămâni, o echipă formată din 9 muncitori, cu ajutorul unei bărci din dotare, cu o autoutilitară, o basculantă, un buldoexcavator au colectat și evacuat deșeurile ajunse în apă în diverse puncte ale lacului. Deșeurile menajere care ajung pe suprafața de apă sunt generate de localnici și turiști. Acestea sunt aruncate direct în apă sau în zona de uscat și prin acțiunea vântului sunt transportate pe suprafața de apă. Ecologizarea lacului a început la data de 13 aprilie 2020, din zona RAJA – Pavilion Expozițional și din zona stației de epurare și a continuat cu zona cuprinsă între Școala de scafandri  – City Mall, acționând apoi de jur împrejurul lacului până astăzi când a fost finalizată acțiunea de igienizare a luciului de apă. De asemenea, în aceeași perioadă, timp de două zile s-a curățat, (cosirea vegetației) canalul care face legătura între Lacul Siutghiol și Tăbăcărie din Satului de Vacanță.

La această acțiune de igienizare, ca de altfel la toate acțiunile de ecologizare a întregului Lac Tăbăcărie, au fost colectate cantități importante de deșeuri de toate tipurile, de la plastice, (de tipul pet-urilor, lădițe din plastic, etc) până la un aspirator și o bilă din polistiren expandat pe un cadru metalic cu un diametru de aproape 2 metri care a fost găsită plutind pe lac.

În sezonul estival, parcul Tăbăcărie este tranzitat zilnic de mii de persoane, iar cel mai important aspect care nu trebuie uitat și este necesar să fie luat în calcul este lipsa simțului civic. Lacul Tăbăcărie este un lac natural, liman fluvio-marin și face parte din domeniul public al statului aflat în administrarea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.

Pentru a menține o stare buna a apei, A.B.A.D.L. va acționa periodic în toamna acestui an, cu un program bine stabilit, pentru ecologizarea Lacului Tăbăcărie. Directorul A.B.A.D.L. a subliniat faptul că această acțiune a început în zona Pavilionului Expozițional la data de 13 aprilie 2020,  iar astăzi la finalul acesteia, puncul din care s-a plecat cu igienizarea este la fel murdar, în zonă fiind permanent cetățeni care nu respectă Ordonanțele militare și Starea de Urgență, iar lucrătorii A.B.A. Dobrogea-Litoral au informat autoritățile abilitate pentru identificarea și sancționarea acestora”, a spus directorul general al ABADL, Bogdan Bola.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *