Spread the love

Locuitorii din Băneasa au fost chemați pe 11 iunie 2017 la referendumul inițiat de primarul Paul Coliș și consilierii PSD, pentru a răspunde la întrebarea dacă sunt sau nu de acord ca orașul lor să revină la statutul de comună. Au răspuns „da” 1.528 de cetățeni din totalul de 1.699 prezenți. Au spus „nu” 142, iar 29 de buletine de vot au fost nule.

CITEȘTE ȘI:

Cetățenii au decis: Băneasa nu va mai fi oraș. Devine comună!

Cei care nu mai vor să fie orășeni spun că își doresc asta pentru că în această calitate plătesc impozite foarte mari, dar traiul lor nu trece de cel al unui locuitor de comună. După referendum, autoritățile locale au întreprins demersurile de schimbare a statutului localității Băneasa. De atunci și până acum a trecut mai bine de un an, iar lucrurile se mișcă foarte încet. Culmea este că autoritățile locale din Constanța și-au făcut treaba imediat și au trimis documentația la București. Numai că, actuala coaliție de guvernare, PSD-ALDE, a uitat în sertar cererea autorităților din Băneasa. Și asta se întâmplă de prin septembrie 2017… Practic, de mai de zece luni, solicitarea celor din Băneasa zace prin sertarele Ministerului Dezvoltării, care trebuie să înainteze un proiect de hotărâre de Guvern prin care Băneasa să fie declarată comună.

„Nu am primit încă un răspuns. Acum, pentru că tot e vacanță parlamentară, nu am insistat, dar o să ajung și la București să văd ce răspuns primim. Cert este că nu renunțăm la idee, pentru că nu avem niciun motiv, mai ales că asta a fost voința populației. Decât un oraș sărac, mai bine o comună bogată. Ca oraș, Băneasa a fost văduvită de fonduri europene pe anumite programe destinate mediului rural“, a spus, pentru TOMIS NEWS, primarul orașului Băneasa, Paul Coliș.

Pentru ca referendumul din Băneasa să fie pus în aplicare, totul depinde de Guvern. Când se va întâmpla asta, Viorica Dăncilă știe… De verdictul în cazul orașului atârnă și o decizie a primarului orașul Negru Vodă, Petre Urziceanu, care a declarat pentru TOMIS NEWS, că, în cazul în care planul celor de la Băneasa reușește, va întreba locuitorii, tot printr-un referendum, dacă vor ca localitatea să redevină la statutul de comună.

CITEȘTE ȘI:

Negru Vodă a doua localitate care vrea să renunțe la statutul de oraș. Primarul Urziceanu: „În cazul în care Băneasa reușește să redevină comună, voi organiza un referendum pe aceeași temă“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *