A (re)început panarama în USR: Se cere din nou DEMISIA lui Dan Barna

Mai mulți lideri din USR PLUS i-au cerut demisia lui Dan Barna, pentru scorul mic reușit la alegerile din 6 decembrie. Astfel, a început scandalul în Uniunea Salvați România, după rezultatul de la alegerile parlamentare. Radu Hossu, membru important în echipa de campanie a candidatului USR-PLUS la Primăria Brașov, Allen Coliban, lider #rezist și fost președinte Pro Democrația Brașov, cere demisia lui Dan Barna și a echipei din jurul acestuia.

„Poziționarea împotriva guvernării, în urma Europarlamentarelor 2019, infinitele scandaluri, scorul penibil de la Prezidențiale 2019, împunerea pe liste a unor apropiați în dauna unor oameni cu rezultate, califică Echipa Barna pentru o demisie de onoare”, spune acesta.

De asemenea, senatorul Florina Presadă cere demisia conducerii USR-PLUS, susținând că alianța a înregistrat un scor „dezastruos”: „Aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici”. Presadă susține că rezultatele „dezastruoase” ar trebui să și le asume cei din conducerea prtidului: Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu „și cei care sunteți în gașcă”.

„Ieri (duminică – n.r.), alegătorii ne-au făcut agenda, așa cum e normal dar surprinzător pentru unii colegi de-ai mei, începând cu Tudor Pop, membru important al echipei Barna. Un scor dezastruos pentru Alianța USRPLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace. Și același refuz al realității din partea conducerii partidului. Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu și cei care sunteți în această gașcă, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici! Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noștri și românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale! Ăsta e rezultatul politicii voastre de gașcă, bazată pe suspendări și excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice și promovarea oamenilor loiali găștii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni și alegători. Aceste alegeri au fost pierdute de USRPLUS, nu câștigate de PSD sau PNL. Votanții USRPLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Nu-i poți obliga pe români să voteze, e dreptul lor democratic să nu voteze dacă simt sau cred că nu au ce sau de ce să voteze. Înțelegeți măcar acum că votantul USRPLUS nu poate fi dus cu preșul. Stați liniștiti, alegătorii noștri vor ieși în stradă dacă o sa fie nevoie, la fel cum s-au mobilizat și au votat în număr mare la europarlamentare. Numai voi, conducerea USRPLUS, nu vreți să vedeți asta. În acest moment ne lipsește un lucru fundamental pentru o politică onestă: ASUMAREA. Vina pentru acest scor e a conducerii care a sabotat, prin deciziile sale, entuziasmul susținătorilor USRPLUS. Aceștia sunt oameni care s-au mobilizat la europarlamentare pentru că au simțit că au motive să o facă și care au dat un mesaj deja USRPLUS la prezidențiale, mesaj pe care aceeași conducere a ales să-l ignore. Demisia voastră și promovarea meritocrației și democrației interne sunt singurele modalități prin care putem arăta că nu facem politică în interesul găștii din partid. Asta așteaptă susținătorii noștri”, scrie Florina Presadă.

Dan Barna le răspunde celor care i-au cerut demisia și spune că este „eterna dorință de mai bine și de rezultate mai bine”, care, în timp au dus la numărul de votanți ai Uniunii.

„Mai este un element legat de așteptările și de mulțumirile sau nemulțumirile unora dintre colegii noștri. Această eternă nemulțumire, această dorință eternă de mai bine și de rezultate mai bune este exact ceea ce a făcut ca USR PLUS să obțină rezultate absolut spectaculoase și spun asta pentru că în 2016 când am intrat cu 8% aproape 9% în Parlament ne doream cu toții și ne imaginam că vom avea 16 – 20% de atunci la fiecare alegeri diferența între dorințele noastre și realitate s-a strâns din ce în ce mai mult tocmai pentru că am început să ne maturizam”, a spus Dan Barna.

Acesta spune că este „foarte optimist” că și rezultatul alegerilor din 6 decembrie „este un stimul” pentru a fi și mai responsabili.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.