A reînceput nebunia la GSP. Comănescu a trimis Upetrom 1 Mai în insolvenţă, angajații se pregătesc de încă o rundă de greva foamei

UPDATE

Angajații GSP care au protestat marți au primit, într-un final, vești relativ bune.

„Pentru o parte s-au dat banii la zi; de la naval, vreo patru din ei, au primit o parte și alții s-au înțeles pentru trei sau patru rate. Așteptăm confirmarea banilor și mergem acasă”, ne-a mai precizat Ion Stan.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Inevitabilul se produce. Milionarul Gabriel Comănescu se îndreaptă cu mare viteză spre faliment, PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPUR fiind desemnat administratorul judiciar al Upetrom 1 Mai SA.

Societatea a fost trimisă în insolvență, pentru datorii de peste 240 milioane lei, cărora li se adaugă și șapte ani consecutivi de pierderi. Upetrom este o companie care are ca obiect de activitate fabricarea utilajelor pentru extracţia hidrocarburilor şi construcţii, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de puţin peste 29 de milioane de lei (aprox. 6,5 milioane de euro), dar a înregistrat pierderi de 19,3 milioane de lei (aprox. 4,3 milioane de euro). La sfârşitul anului trecut, Upetrom avea un număr de 435 de angajaţi, iar în ultima lună alte 30 de persoane au fost recrutate, aproape de două ori mai puțini decât în 2014, când avea puţin peste 800 de salariaţi în medie, pierderile însă fiind triplate, de la circa 11 milioane de lei în 2013 la 32 milioane de lei în 2014. Așa a ajuns compania lui Gabriel Comănescu, care, înainte de 1989, avea chiar şi 18.000 de angajaţi, fiind cea mai mare uzină producătoare de instalaţii de foraj petrolier din Sud-Estul Europei.

CITEȘTE ȘI:

Compania GSP, zguduită DIN NOU de GREVA FOAMEI: „Sunt operat la inimă și nu am voie să stau în soare, dar văd că numai așa ne primim drepturile”!

Grup Servicii Petroliere este parte a Upetrom Group, conglomerat de societăți controlate de Gabriel Comănescu.
Între timp, problemele au reapărut la sediul companiei. Luni, câțiva angajați ai GSP s-au deplasat la sediul companiei pentru o nouă revendicare de drepturi salariale. O parte din bani a fost acordată, însă nemulțumirile sunt atât de mari, încât, marți, opt angajați sunt deciși să intre în greva foamei, fiind al treilea astfel de episod în mai puțin de două luni.

„A venit cineva și a făcut o listă cu numele noastre și așteptăm să vedem ce decizie vor lua. Dacă nu, în 30 de minute vom anunța la 112 că intrăm în greva foamei. Momentan, suntem opt persoane de la naval și platforme. Toată lumea este aici pentru banii munciți!”, a spus Ion Stan, unul dintre protestatari, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO La GSP se ajunge la GREVA FOAMEI! Angajații au protestat la Instituția Prefectului

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *