A MURIT și pilotul aeronavei MiG-21 LanceR. Bode (MAI): „Acești militari care şi-au pierdut viaţa intră în Cartea Eroilor!” CEREMONII militare la Constanța

Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa. Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie.

Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.

militari mig iar 330

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a declarat „profund întristat” de incidentele aviatice produse miercuri seara, subliniind că militarii care şi-au pierdut viaţa s-au sacrificat pentru patrie.

În astfel de momente tragice, cuvintele pot exprima mult prea puţin din durerea pe care o simţim cu toţii. Sunt profund întristat de tragicele incidente aviatice din noaptea trecută, în urma cărora şi-au pierdut viaţa militari români. Toţi angajaţii Ministerului Afacerilor Interne sunt profund afectaţi şi sunt alături, în gânduri şi rugăciune, de familiile îndoliate. Militarii care şi-au pierdut viaţa în cele două tragice incidente aviatice intră în cartea eroilor, a celor care şi-au sacrificat viaţa pentru Patrie”, a scris Bode, joi, pe Facebook.

El a transmis condoleanţe familiilor îndoliate. „Le asigur că întreaga naţiune română le este alături în aceste momente grele. Ne vom înclina întotdeauna cu respect în faţa celor care şi-au dedicat viaţa Patriei!”, a adăugat Lucian Bode.

Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.

Toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor organiza joi ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru militarii căzuţi la datorie în tragedia din Dobrogea, unde un avion MiG-21 Lancer și un elucopter IAR-330 Puma s-au prăbușit miercuri seară, a anunţat Ministerul Apărării.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.