A început sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean! Țuțuianu: „Constănțenii să vină și să simtă zece zile de bucurie!”

Cea de-a noua ediție a festivalului recoltei și a vinului dobrogean a început, vineri, iar președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, susține că ediția de anul acesta va aduce schimbări fundamentale. A zburdat de entuziasm cu prilejul marii lansări și îi invită pe toți constănțenii să participe la această manifestare locală a toamnei.

img_20160923_150438

Sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean se desfășoară între 23 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Pavilionului Expozițional Constanța. Potrivit CJC, evenimentul va reuni peste 200 de producători agricoli, procesatori, dar și meșteri și artiști populari.

Bugetul aprobat de consilierii județeni pentru sărbătoarea locală care se apropie este de 480.000 lei, iar CJC cheltuise deja săptămâna trecută 250.000 din ei. Totodată, Țuțuianu speră ca prețurile afișate de producători la eveniment să fie mai reduse decât în piețe, aspect pe care l-a subliniat cu prilejul deschiderii.

img_20160923_152147

„După cum știți, am încercat o altfel de abordare a recoltei și vinului dobrogean, zece zile de spectacol și voie bună, cu peste 200 de producători din județul Constanța și îi așteptăm pe toți dobrogenii să vină și să își facă proviziile de iarnă de la Pavilionul Expozițional! Sunt mulțumit de organizare și am observat că au ținut cont de solicitarea mea de a reduce prețurile cu 20%. Nu sunt chiar cu 20%, dar voi reîncerca să afirm ceea ce am susținut, sunt undeva la 10-15%, să fie totuși 20%, așa cum am stabilit! Nu sunt un pretențios la mâncare, consum toate genurile, dar, bineînțeles, în cantități mai mici, ca să mă pot menține, așadar: veniți la zilele recoltei și a vinului dobrogean, simțiți-vă bine, aduceți-vă copiii și aveți zece zile de bucurie!”, a spus Țuțuianu.

img_20160923_152429

CITEȘTE ȘI:

Începe sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean. Țuțuianu: „Am încercat să reinventăm acest eveniment, să nu mai fie ce a fost”

La deschiderea evenimentului de vineri au participat o mulțime de personalități locale, fie că vorbim de consilierii locali sau județeni ai PNL (precum Victor Constantin sau Cristina Văsîi), consilierul independent Andrei Popescu sau de parlamentarii PSD, care au punctat prezența la sărbătoare într-un ritm pe care nu îl confirmă la ședințele de plen.

img_20160923_154548

Nu se înghesuie în Parlament, dar sunt primii la distracție și vorbim despre deputații Cristina Dumitrache, Radu Babuș sau senatorul Nicolae Moga. De asemenea, nu au lipsit nici prefectul Adrian Nicolaescu sau cei doi subprefecți, Levent Accoium și Ersun Anefi; consulul general  al Turciei la Constanţa, Ali Bozçalışkan; președintele Camerei de Comerț, Industrie și Navigație, Ion Dănuț Jugănaru; consilierul Mărioara Cojoc sau primărița comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

img_20160923_160546

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *