A început „Oameni de poveste” ai Constanței. Antoniadis, după primul episod: „Istoria se scrie, dar explicația orală este pe înțelesul tuturor”

Primăria Municipiului Constanța împreună cu Comunitatea Elenă și Comunitatea Armeană, au demarat joi, 1 august, evenimentul „Oamenii de poveste” care au marcat orașul de la malul mării. Este, practic, un eveniment în mai multe episoade, de prezentare a unor importante și sonore personalități ale Constanței. Pentru început, joi, în fața Muzeului Ion Jalea situat în apropierea falezei Cazinoului, pe strada Arhiepiscopiei Nr.26, a fost redescoperit sculptorul Ion Jalea.

oameni de poveste1

Potrivit președintelui comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, următorul eveniment va avea loc tot într-o zi de joi, pe 8 august.

„Vreau să mulțumesc tuturor care s-au implicat în organizarea evenimentului de astăzi (joi – n.r.), în primul „episod” din șirul… Oamenilor de poveste ai Constanței. Mulțumesc domnului Mihnea Hagiu pentru ideea de a porni acest periplu în lumea personalităților acestui oraș, de a supune în atenția publicului ceva inedit și ocazia de a vedea și auzi live istorie, Primăriei pentru suportul logistic, disponibilitatea imediată și mai ales pentru totala implicare, Comunității Armene pentru sonorizare și bineînțeles celor două personalități care păstrează și elogiază nu numai istoria acestui antic oraș dar și pentru disponibilitatea în orice împrejurare să prezinte și să ne vorbească despre valorile morale și patrimoniale ale acestui oraș, doamnelor Doina Păuleanu Doina si Lelia Rus Pîrvan. De asemenea, sunt onorat să pot vedea un public care a „sorbit” vorbele doamnelor, un public care înțelege că istoria în adevăr se scrie dar explicația orală este pe înțelesul tuturor. În zilele următoare voi posta următorul eveniment/obiectiv care va avea loc tot joi, pe 8 august tot pe „aleea personalităților”, în peninsula istorică dragă nouă tuturor”, a transmis Antoniadis.

oameni de poveste

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.