A început mult așteptatul circ între Gigi Chiru și Mircea Banias! Securiștii, în prima linie…

A durat ceva povestea pe care o aștepta toată lumea interesată de plictisitoarea politică de la malul mării, adică aceea a conflictului dintre senatorii Christian Gigi Chiru și Mircea Banias. Cei doi au de mai mulți ani niște conturi de reglat, dar, ca niște gentlemani ce sunt, vor să „și-o dea” galant, fără tam-tam, eventual cu tranșarea situației cu mare necunoștință de cauză pentru cei interesați. ALDE, fiind un partid mic, reprezintă și miză mică pentru cei doi senatori mult prea mari!

Banias, a stat cu „capul la cutie” mulți ani la rând, pe niște bani parlamentari, fără activitate relevantă pentru cei care l-au ales, totul pentru un mandat liniștit, cu o achitare într-un dosar de proporții și cu speranța unui alt mandat.

Chiru, cu rănile linse după niște alegeri locale în care treburile nu au mers cum și-a plănuit și cum nimeni nu s-ar fi așteptat, plănuiește revenirea în forță și cu o pelerină pe spate care să arate cine „să are mușchi pacilea”!

Cei doi, destul de mari pentru politica locală, de altfel și cu polițe vechi de plătit reciproc, se regăsesc într-un partid mult prea mic, atât de mic încât nu are mari șanse la următoarele 12 luni de existență, întrucât lui Călin Popescu Tăriceanu i se pregătește niște „executare” și nici cei doi constănțeni nu se află acolo din prea mult suflet, ci din prea mult „să mai fim pe aici”, ca să fie bine să nu fie rău, cum ar zice Regele fotbalului.

Primul care mișcă pionul pe tablă este Banias, care, ori încearcă un joc, ori vrea să piardă mai repede și nu știe cum. Așadar, Banias ne explică faptul că a început sezonul depunerii de dosare pentru parlamentare.

„Eu am avut o ședință săptămâna trecută și i-am rugat pe colegii care vor să candideze să își exprime intenția în scris până pe 1 septembrie. Deocamdată, nu am verificat, dar, de obicei, lumea își depune pe 31 sau 1, săptămâna viitoare o să avem o situație cu cei care doresc să candideze”, a explicat Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

MangiureaRespectăm poziția sinceră a domnului senator și bunele sale intenții, numai că domnia sa are o problemă, respectiv un ANGAJAT, pe numele său Anton Mangiurea (FOTO DREAPTA), un fel de securist, turnător, cum vreți să-l numiți pe acest personaj relicvă a fostului regim torționaro-criminal, care nu ar fi bun să candideze nici la asociația de locatari, așa cum însuși Banias ne-a confirmat:

 

„Nu mi-a zis nimic domnul Mangiurea că ar vrea să candideze, e destul de în vârstă și nu cred că îl mai interesează, a avut două mandate și nu cred că mai candidează”, ne-a concluzionat Banias.

Dacă dăm crezare liderilor ALDE, ei sunt „liberalii autentici”, ceilalți, adică PNL, fiind plecați „prin porumb”, mai ales grație fuziunii cu PDL, însă „liberalul autentic” Mangiurea a fost deputat din partea FSN în perioada 1990-1992 și, ulterior, între 1992-1996, din partea PDSR!

În fine, noi suntem răi, probabil la fel ca CNSAS:

mangiurea2

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *