A început marea BĂTĂLIE pentru estul Ucrainei

Autorităţile regionale din Lugansk au anunţat luni începerea unei ofensive de proporţii a Rusiei în estul Ucrainei, după câteva zile de pregătiri şi de concentrare de trupe ruse în această parte a ţării, transmite EFE.

Suntem în măsură să informăm că ofensiva (rusă) a început deja”, a transmis într-un comunicat administraţia militară regională, care a adăugat că s-au purtat lupte de stradă în oraşul Kreminna, care a căzut sub controlul rusesc. „Invadatorii au cucerit Kreminna”, a scris pe reţeaua Telegram guvernatorul regional Serhii Gaidai.

Într-un mesaj anterior, Gaidai anunţase tot pe Telegram despre moartea a patru civili, după ce militari ruşi „au deschis focul nediferenţiat” asupra unui autoturism.

Într-un mesaj difuzat pe contul de Telegram, administraţia militară regională a precizat totodată că evacuarea civililor este imposibilă. Noi atacuri ruseşti cu rachete au avut loc în noaptea de duminică spre luni în estul Ucrainei, asupra oraşelor Kramatorsk, precum şi în alte localităţi din Doneţk, precum Vugledar, Marinka şi Gradiv.

photo5395597569939323071

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat întârzierile în livrările de armament către ţara sa, notează luni DPA.

Fiecare întârziere legată de arme, fiecare întârziere politică este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor. Aşa interpretează Rusia. Nu acesta ar trebui să fie cazul în realitate”, a spus duminică noapte Zelenski în discursul său zilnic.

Experţi militari cred că Ucraina va avea nevoie de mult mai multe arme grele în estul ţării pentru a rezista atacurilor. Zelenski a avertizat că armata rusă pregăteşte o ofensivă în regiunea industrială din estul Ucrainei, Donbas, în viitorul apropiat.

„Aşa cum trupele ruse distrug Mariupolul, ele vor să elimine complet alte oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk”, a spus el.

Se presupune că mii de locuitori au fost ucişi în oraşul-port Mariupol, aflat de câteva săptămâni sub asediul forţelor ruse, aminteşte DPA. Zelenski a mulţumit partenerilor care „ajută cu adevărat cu tot ce pot”.

Dar cei care au armele şi muniţia de care avem nevoie şi întârzie livrarea lor trebuie să ştie că soarta acestei bătălii depinde de asemenea de ei. Soarta oamenilor care pot fi salvaţi”, a spus el.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *