A început funcționarea punctelor de prim ajutor și a echipajelor de intervenție suplimentare pe litoral

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat; șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică au fost prezenți duminică, la Constanța, așa cum TOMIS NEWS anunța în exclusivitate în urmă cu câteva zile.

Colaborarea instituțiilor menționate, alături de MAI, este una de proporții, întrucât au fost inaugurate mai multe corturi de prim ajutor SMURD în următoarele locații: zona lacurilor a stațiunii Neptun; zona hotel Belona din Eforie Nord; la obeliscul din Costinești, hotelul REX din Mamaia, iar în Portul Tomis și la Mangalia vor fi disponibile câte o ambarcațiune a ISU Constanța, pentru salvări rapide de pe mare.

Proiectul va funcționa pe durata sezonului estival, între 11 iunie – 1 septembrie a.c.

Totodată, la Mamaia, Costinești și Eforie Nord vor mai fi prezente și câte un vehicul șenilat tip UTV. De precizat, logistica (mașini, dotare) SMURD aparține ISU.

smurd2

Puncte temporare de intervenție

O altă arie de acțiune o reprezintă cele nouă puncte temporare pentru mașinile de stingere cu spumă. Potrivit surselor noastre din cadrul ISU, acestea vor fi amplasate în următoarele locații: comuna Crucea, orașul Băneasa, zona Valea Dacilor (A2), Mamaia Nord, hotel Meridian, stațiunea Mamaia, Costinești, Mangalia, Eforie Nord și zona Popas Cișmea.

Aceste locații vor primi și sprijinul autorităților locale și al SC RAJA SA.

Ambulanțele SMURD sunt de tip B, iar punctele vor fi funcționale pe timp de zi, măsura fiind luată din cauza traficului aglomerat din sezonul estival și durata mare de timp pentru intervenție între detașament și locul incendiului. Scopul va fi de scurtare a timpului de intervenție în raioanele fiecărei subunități ISU.

Cele patru ambulanțe vor sosi vineri, pentru suplimentarea celor deja existente la Constanța, iar corturile în aceeași zi din cadrul altor Inspectorate pentru Situații de Urgență din țară.

„Astazi a inceput functionarea punctelor de prim ajutor si a echipajelor de interventie suplimentare din cadrul proiectului Litoral 2016! Ii urez succes colegilor si ii multumesc pe cei care au participat la realizarea acestui proiect in folosul populatiei!”, a spus, duminică, Raed Arafat.

smurd3

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *