A început cea de a TREIA ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum“

Forumul regional de securitate aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor.

„Suntem onorați de prezența dumneavoastră într-un număr atât de mare la cea de a treia ediție a Black Sea and Balkans Security Forum, un eveniment important atât pentru orașul nostru, cât și pentru România și partenerii noștri din Uniunea Europeană sau NATO”, a transmis în cuvântul de deschidere viceprimarul municipiului Constanța, Dumitru Babu, celor prezenți în sală.

deschidere Black Sea and Balkans Security Forum 2019 8

Printre invitații de marcă ai conferinței se numără George Friedman, fondator al companiei de previziune și analiză geopolitică Geopolitical Futures și al agenției Stratfor, Lt. Gen. (Ret) Frederick Benjamin Hodges, fostul comandant al Armatei Statelor Unite Europa, Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, Gen. Enzo Vecciarelli, șeful Statului Major al Apărării din Italia, Patrick Turner, secretar general adjunct pentru politica de apărare și planificare a NATO, Maja Bakran Marcich, director adjunct pentru mobilitate și transport al Comisiei Europene sau Gen. Claudio Graziano, președintele Comitetului Militar al UE, fost șef al Statul Major General de Apărare al Italiei.

deschidere Black Sea and Balkans Security Forum 2019 5

Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la amenințările de tip militar și hibrid, la aspecte privind războiul informațional și riscurile în domeniul cibernetic, la modul în care schimbările climatice afectează regiunea, la importanța factorului religios din perspectiva reconcilierii, dar și a radicalizării.

Totodată, dezbaterile au în vedere influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est, aspecte privind securitatea energetică, formate de cooperare regională precum Bucharest 9 sau Inițiativa celor 3 Mări, cooperarea industrială în domeniul apărării și provocările războiului de nouă generație.

Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate dezbat în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și zonelor învecinate.

Conferința internațională este organizată de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Universitatea Ovidius din Constanța și Zona Metropolitană Constanța.

deschidere Black Sea and Balkans Security Forum 2019 12

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.